Napovedujemo: Asics Gel-Nimbus 20

Napovedujemo: Asics Gel-Nimbus 20
12.03.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Asics letos praznuje kar dva jubileja njihovih legendarnih copat najvišjega razreda. V drugi polovici leta pričakujemo že 25. izvedbo Kayana, pred začetkom pomladanske sezone pa prihaja dvajseti Nimbus, Asicsov najbolj blažen nevtralni copat.

Čeprav na fotografijah ni opaziti bistvenih oblikovnih razlik, je copat povsem drugačen. Enak ostaja le podplat, ki so ga temeljito prenovili že za lansko izvedbo, v zgornjem delu pa obljubljajo boljše udobje, zračnost in odzivnost.

Širše, udobneje … hitreje

Srednji podplat je sestavljen iz dveh delov. V zgornjem za blaženje skrbi pena Super-SpEVA, v spodnjem pa novejši material Flyte Foam, ki ga najdemo samo v najvišjih  razredih Asicsovih copat. V sprednjem in zadnjem delu so vsem na očeh še vedno gelne blazinice. Povsem enak ostaja tudi profil zunanjega podplata iz zmesi, ki jo Asics imenuje AHAR+.

Oblikovno morda res ostajajo enaki, a če pobliže primerjamo fotografije zgornjega dela devetnajste in dvajsete izvedenke, hitro ugotovimo, da je mrežica po novem tkana precej manj gosto. Logično je, da to prinaša boljšo zračnost, po

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ