Naši aduti na EP: Luka Janežič

Naši aduti na EP: Luka Janežič
03.08.2018 AVTOR: L. Z.
Najboljši slovenski atlet v zadnjem obdobju je imel letos težave s poškodbami.

Luka Janežič je lani kot prvi Slovenec pretekel 400 metrov pod 45 sekundami (44,84) in osvojil naslov evrposkega prvaka do 23 let, leto pred tem pa je bil v članski konkurenci peti na EP. Tudi letos je dobro tekel pozimi, za las zgrešil uvrstitev v finale dvoranskega svetovnega prvenstva, nato pa mu je načrte prekrižala poškodba. Nazadnje je tekel v Zagrebu, kjer je brez prave konkurence zmagal z zanj skromnim časom 46,30.

"Zadovoljen sem, da sem prišel v cilj brez bolečine. Tekel sem v prvi skupini, praktično sam, a sem testno tekmo opravil zelo uspešno in sem lahko sedaj bolj miren. Ponovno sem nazaj dobil tekmovalni občutek. V zadnjih dvajsetih dnevih sem se umaknil od vsega, od medijev in tudi od ljudi okrog mene. Bil sem v Čateških toplicah, kjer mi je pomagal tudi fizioterapevt Khalid Nasif, " je za STA povedal Janežič, ki je v zadnjem testu pred evropskim prvenstvom v Berlinu za dobre pol sekunde ugnal Hrvata Hrvoja Čukmana (46,88) ter vnovič potrdil mednarodno normo (46,70) za EP.

Janežič je zadnjič tekmoval tekmoval 11. julija v Barceloni, izpustil je nato tudi državno prvenstvo v Celju. "Večji del sezone, tudi v pripravah nanjo, sem imel težave s poškodbami. Zadnja, zaradi katere nisem nastopil na DP, je bila leva loža. Ni bilo sicer nič posebnega, tudi prej ni bila nobena poškodba večja, nič ni bilo natrgano, a je bilo ravno toliko, da nisem mogel dobro trenirati in predvsem tekmovati. Sedaj sem se oddahnil. Lahko rečem, da sem zdrav in lahko tekmujem normalno. Le še psihično se moram pripraviti na EP in popraviti še nekaj malenkosti. Poleg tega grem v Berlin tudi z dobrim dosežkom sezone, " je sklenil Janežič. Aktualni evropski prvak do 23 let je 8. junija na mitingu v španski Huelvi zasedel drugo mesto in s časom 45,38 sekunde dosegel svoj najboljši izid sezone.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ