Naši aduti na EP: Maruša Mišmaš

Naši aduti na EP: Maruša Mišmaš
05.08.2018 AVTOR: L. Z.
Letos se je uspešno vrnila po poškodbi in se na mitingu v Ostravi zelo približala državnemu rekordu.

Nekdanja evropska mladinska podprvakinja in peta na EP do 23 let leta 2015 je imela veliko težav s poškodbami v zadnjih sezonah. Slovenski rekord (9:35,10) v teku na 3000 metrov z zaprekami je Maruša Mišmaš postavila 9. maja 2015 v Bratislavi.

Letos se je uspešno vrnila po poškodbi in se na mitingu v Ostravi zelo približala državnemu rekordu. V močni konkurenci je z rezultatom 9:35,49 zasedla šesto mesto. "Zelo sem vesela, da sem znova med najboljšimi v Evropi, tokrat sem bila celo prva med vsemi in sem se zelo potrudila, da mi je to v zaključku tudi uspelo. Bila je zelo dobra tekma in sem se zelo dobro počutila v močni mednarodni konkurenci ter na stadionu s polnimi tribunami. Prav to me je tudi poneslo naprej, ko je bilo najtežje. Na prvi tekmi na 3000 m po operaciji sem bila še zelo živčna, tokrat pa mi je šlo zelo dobro in se veselim nadaljevanja sezone, " je po tekmi za STA povedala 23-letna Mišmaševa.

Drži sedmi najboljši izid sezone v Evropi, kar je dober obet pred tekmovanjem v Berlinu, kjer ji finale ne bi smelo uiti. Nazadnje je tekmovala na DP v Celju, kjer je osvojila drugo mesto na 800 m.

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ