Naši atleti z balkanskega atletskega prvenstva s tremi medaljami

Naši atleti z balkanskega atletskega prvenstva s tremi medaljami
05.09.2019 AVTOR: K. R., foto: Atletska zveza Slovenije

Naši atleti dosegajo lepe uspehe.

V Bolgariji je potekalo balkansko prvenstvo v atletiki, kamor so odšli tudi slovenski atleti. Vrnili so se s tremi medaljami. 

  • Jerneja Smonkar iz Atletskega kluba Velenje je osvojila zlato medaljo v teku na 800 metrov, in sicer s časom 2:07,25.
  • Veronika Domjan iz Atletskega kluba Ptuj je v metu diska z rezultatom 51,10 osvojila bronasto medaljo.
  • Neja Kršinar iz Kluba gorskih tekačev Papež je bronasto medaljo osvojila v teku na 5000 metrov in sicer s časom 17:05,02. S tem je za 20 stotink popravila tudi svoj osebni rekord.
  • Na balkanskem prvenstvu je sicer nastopil še Luka Popovič Kranjc, a se v teku na 100 metrov s časom 11,11, ni prebil v finale. V prvi polfinalni skupini je bil šesti, skupno pa je dosegel deveto mesto.

Potrebno je omeniti tudi Majo Mihalinec, ki je na atletskem mitingu Mednarodne atletske zveze (Iaaf) v Zagrebu zmagala v teku na 200 metrov in z osebnim rekordom 22,88 sekunde dosegla normo (23,02) za svetovno prvenstvo v Dohi.

Kristjan Čeh, evropski prvak v metu diska do 23 let je na mitingu v Brnu slavil zmago z 58,18 metra, v metalnem mitingu v Thumu pa je močni konkurenci je zasedel sedmo mesto z dosežkom 62,87 metra.

Avgusta pa je slovenska atletska reprezentanca po dveh dnevih druge lige na 8. ekipnem evropskem prvenstvu, ki je bilo v Varaždinu, osvojila drugo mesto. Čestitke!

Značke: Atletika
Ključne besede:
Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ