Nasvet 103-letne tekačice za dolgo in srečno življenje

Nasvet 103-letne tekačice za dolgo in srečno življenje
09.07.2019 AVTOR: K.R., Foto: Goodmorningamerica.com

Julia Hawkins je 103-letna tekačica, ki je marsikomu lahko za zgled.

Čeprav ima Julia za seboj dolgo življenje, se je s tekom srečala šele, ko je bila stara 100 let. Ko je dosegla 101 leto, je v svoji starostni skupini postavila rekord v teku na 100 metrov, s časom 39,62 sekund. Danes ima Julia 103 leta in se je nedavno udeležila tekaške prireditve za seniorje v Albuquerque, kjer je osvojila dve zlati medalji. Njen čas je bil nekaj sekund daljši, sama pa to pripisuje temu, da je sedaj dve leti starejša kot takrat, ko je tekla rekordno. Julia, ki ima vzdevek Hurikan Hawkins, je najstarejša ženska, ki je tekla na teh igrah za seniorje, kjer tekmujejo starejši od 50 let. Starostnica veliko dela na svojem vrtu in ko zasliši zvonjenje telefona, urno skoči v hišo. Tako je ugotovila, da je hitra in da ji tek dobro gre. Pravi, da je ključ do starosti to, da ima veliko stvari, ki jo zanimajo in v katerih uživa, zaradi česar si želi živeti in zaradi česar ostaja bistra in urna. In kakšni so še Juliini nasveti?

Živi za lepe trenutke

Julia pravi, da je treba živeti za lepe trenutke in jih najti vsak dan. Sama rada ceni povsem vsakdanje stvari, kot je vonj lepih rož, sončni vzhodi in zahodi, mavrice, ptice, glasba in čudovite pohvale ljudi. Vsi ti trenutki so brezplačni, a treba jih je opaziti.

Ohranjaj trdna prijateljstva

Skoraj vsak dan si Julia vzame čas za kosilo s prijatelji. Ohranjanje prijateljstev in stikov z ljudmi je tisto, zaradi katerih ostanemo vitalni.

Gibanje

Treba je skrbeti za svojo postavo in kondicijo. Preden je začela teči, je bila Julia kolesarka. Za tek se je odločila, ker ji je bilo vedno težje kolesariti v hrib. Če ne gre drugače, so dnevni sprehodi obvezni.

Najdi svoje strasti

Najdi svoje strasti, zanimanja, aktivnosti, ki te veselijo in zaradi katerih ostaneš zaposlen. Počni stvari, v katerih uživaš. Julia recimo rada vrtnari in bere.

Značke: Tek
Ključne besede:
nasveti Julia Hawkins
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ