Neja Kršinar, Mitja Krevs in Primož Kobe zastopali Slovenijo na Evropskem pokalu na 10.000 m

Neja Kršinar, Mitja Krevs in Primož Kobe zastopali Slovenijo na Evropskem pokalu na 10.000 m
08.06.2021 AVTOR: K. R.

Naši atleti se z Evropskega pokala na 10.000 m vračajo z različnimi občutki.

Neja Kršinar je s časom 35:23,25 dosegla skupno 39. mesto. Zmagala je Eilish McColigan, ki je v cilj pritekla s časom 31:19,35. Mitja Krevs je s časom 30:15,86 dosegel 33. mesto, slavil pa je Morhad Amdouni s časom 27:23,39. Primož Kobe je žal odstopil.

Takole so svoje misli strnili naši nastopajoči:

"Žal sem na Evropskem pokalu na 10.000m odstopil na 6km. Zapravil sem res lepo priložnost za dober rezultat in tek pod tridesetimi minutami. Vem, da sem tega sposoben, kar sem že dokazal letos, a včeraj tega nisem bil sposoben prikazati. Žal mi je za odlično priložnost in za odstop v nastopu za reprezentanco. Začeli smo relativno hitro za 2:54 min/km. Sam bi si želel počasnejšega začetka, bližje 3:00min/km."

"Moj prvi nastop na Evropskem pokalu na 10.000m. 10km na stezi je zelo neizprosna disciplina, ki zahteva vzdržljivost in močno glavo celih 25krogov. Včeraj je bila dobra preizkušnja tudi zame, saj mi je bilo na stezi zelo težko, na koncu sem iztržil maksimum s časom 30:15. Priznam, da sem zaostal za svojimi pričakovanji, čeprav sem za osebnim rekordom zaostal le za dobro sekundo. Kljub temu, da mi je bilo težko, sem se boril do zadnjih moči do konca. Do 7.km je bilo še vse ok, bil sem suvereno v času za tek pod 30min (kljub temu, da sem tekel večinski delež sam), nato pa se je začela borba, ritem teka je padel, sam pa sem želel iztisniti maksimum v danem trenutku. Trpel sem naslednjih 7 krogov in pol. Sam si vedno rečem, da kadar daš vse od sebe, si nimaš ničesar očitati in to sem včeraj tudi naredil. Resnično sem se boril do konca, pa čeprav rezultat ni takšen, kot bi si ga sicer želel. Bila je dobra izkušnja, vendar ni vsak dan super dan za doseganje najboljših rezultatov. Hvala vsem, ki ste se spomnili name in držali pesti."

"Birmingham. European 10.000m cup. Nora tekma. Pestra zasedba. Noro vzdušje. Odlična priložnost za super rezultat, ki pa je nisem izkoristila. Kombinacija razočaranosti in realnega zavedanja, da so moje nožice še malenkost utrujene od maratona. Ampak to niso samoumevne tekme, gre za priložnosti, za katere sem hvaležna, da smem na štartni črti stati v slovenskem dresu in zastopati Slovenij (teči 10km v šprintaricah in nožice ti bodo hvaležne) Thank you. Till next time"

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ