Nekdanji maratonski rekorder aretiran, ker je kršil karantensko policijsko uro

Nekdanji maratonski rekorder aretiran, ker je kršil karantensko policijsko uro
04.04.2020 AVTOR: K. R., foto: Wilson Kipsang Facebook

Kršil je vladno prepoved zapuščanja hiše po 19. uri.

Nekdanji svetovni maratonski rekorder Wilson Kipsang je bil v skupini 20-ih ljudi, ki so jih v Keniji aretirali v noči na četrtek zaradi kljubovanja policijski uri zaradi koronavirusa, je sporočila policija.

Skupina ljudi, med katerimi je bil tudi Wilson, se je zaprla v nočni klub, kjer so popivali in tako kljubovali vladni prepovedi zapuščanja hiše po 19. uri. »Naši policisti so našli Kipsanga in druge upornike, ki so se skrivali v priljubljenem klubu v Itenu,« je po objavi dejal policijski poveljnik John Mwinzi. »To so vplivni posamezniki, ki bi nam morali pomagati pri uveljavljanju policijske ure in biti vzor ostalim.«

Kipsang je na olimpijskih igrah 2012 osvojil bronasto medaljo, zmagal pa je tudi na maratonih v Londonu, New Yorku, Tokiu in Berlinu. Leta 2013 je podrl svetovni maratonski rekord v Berlinu s časom 2:03:23. Leto kasneje mu je rekord odvzel Dennis Kimetto, 2018 pa Eliud Kipchoge.

Kipson je bil letos januarja sicer suspendiran. Kaznovala ga je Komisija za integriteto športnikov (AIU) zaradi izmikanja dopinškim kontrolam.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ