Nike+ Kinect Training za Xbox

Nike+ Kinect Training za Xbox
02.08.2012 AVTOR: Uroš Buh
Z novim programom za Xbox 360 se morda obeta revolucija v domačem fitnesu.

V duhu uvajanja nove dobe domačih fitnes studijev oz. fitnes pripomočkov, sta moči združila dva ameriška giganta, Microsoft in Nike, ki sta pred kratkim predstavila nov program za znano igralno konzolo Xbox 360. Zadeva sliši na ime “Nike+ Kinect Training”, s pomočjo programa pa naj bi sedaj imel vsak uporabnik še več možnosti spoznati pravega atleta znotraj sebe. Hkrati naj bi bil zasnovan tako profesionalno, da naj bi ga za svoje potrebe uporabljali tudi profesionalni športniki, ki včasih rajši trenirajo kar od doma.

“Nike+ Kinect Training daje vsem uporabnikom enake možnosti za trening, kot jih imajo naši profesionalni športniki. Združuje naše razumevanje največjih športnikov na svetu z neverjetno senzorno tehnologijo Kinect, ki jo uporabljamo pri Xbox 360,” pravi Stefan Olander, podpredsednik Nikeove sekcije Digital sport. S tem programom naj bi bila vadba doma zabavnejša in navdihujoča, poleg tega pa se bodo uporabniki lahko preko spleta povezovali preko skupnosti Xbox ter Nike+ in tako vedno našli svojega sparing partnerja.

Zadeva deluje preko senzorjev, ki zaznavajo gibanje v prostoru in ga prepoznajo glede na izbiro podsekcije. Se pravi, če izberemo npr. trening sklec, bo program pozoren na to specifično gibanje, pri tem pa jih bo bodisi samo štel, bodisi vzpodbujal ritem ali pa boste preko spleta lahko celo tekmovali z znanim ali neznanim nasprotnikom. V Nikeu so prepričani, da takšni programi na tehnološko naprednih interaktivnih napravah predstavljajo prihodnost domačega fitnesa, ne samo za ‘vsakdanje uporabnike’, temveč za marsikakšnega profesionalnega športnika.

Nike+ Kinect Training bo na trg prišel konec leta.

Spodaj si lahko ogledate tudi promocijski video za Nike+ Kinect Training:
 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ