Nočni tek tudi na umaški rivieri

Nočni tek tudi na umaški rivieri
05.06.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Lučaj od slovensko-hrvaške meje se bo junija prvič predstavila nočna izvedba teka po Umagu.

Če je julij v srcih tekaških navdušencev širne Slovenije že tradicionalno rezerviran za blejsko Nočno desetko, nas bo tik pred koncem šolskega leta v naši neposredni bližini razveselila premierna izvedba nočnega teka ob morju. Umag Night Run, kot so se ga organizatorji odločili poimenovati kar z angleškim nazivom, bo na sporedu v soboto, 9. junija, ponuja pa dve otroški tekaški razdalji (200 in 500 metrov) ter poznovečerna teka na 5 in 10 kilometrov.

 

Tek skozi borove gozdičke

Ko še nekaj časa tečemo ob obali, se pri zapuščeni igralnici s krožnim parkiriščem znova podamo skozi borov gozdiček in pri Teniški akademiji Umag kmalu dosežemo najsevernejši del krajše trase. Tam smo na polovici 5-kilometrskega kroga in na razcepu med obema razdaljama. Tekači na 10 kilometrov bodo od tod tekli naprej proti Katoru in tamkajšnjemu apartmajskemu naselju, kjer bodo naredili dobra dva kilometra več, preden se bodo vrnili do teniške akademije. Tekači na pet kilometrov pa pot nazaj nadaljujejo mimo hotelov Melia Coral in športnikom dobro znanega Sol Garden Istra, kjer so pozimi pogosto nastanjene kolesarske in atletske ekipe. Nazaj proti izhodišču tečemo ob morju. Kot rečeno, se tam trasi za kratek čas združita, nakar tista, ki vodi v smeri proti cilju, zaide nekoliko bolj v notranjost apartmajskega naselja. Ne mine dolgo, ko pred seboj že zagledamo teniški stadion in že znano informacijsko točko, kjer se trasi ponovno združita. Do cilja 5-kilometrske trase je pred nami le še hiter raztek čez mostiček in zavoj levo proti cilju. Če se prijavite na desetko, pa sledi še krajši krog v smeri proti mestnemu središču. Tekli boste po znanem miramarskem sprehajališču, idilični obalni pešpoti proti rtu, ki gleda na umaško marino in na stari del mesta. Tam se boste pri restavraciji La Capannina obrnili nazaj proti izhodišču, od tod pa vas bo do cilja čakalo le nekaj več kot kilometer teka.

Dogajati se bo začelo ob 18.30, ko bo na voljo prevzem bogatih startnih paketov in tekmovalnih številk z integriranim elektronskim čipom. Vsak prijavljeni tekač bo prejel športno majico, okrepčilo za med tekmo, vrečko za tekaške copate, odsevno zapestnico, istrsko čokoladno poslastico, plastenko vode ter bon za topel obrok in pijačo po tekmovanju, za povrh pa še brezplačna izvoda hrvaške tekaške revije Trčanje in naše Tekac.si.

Ob 20:30 bo šlo zares, najprej z otroškim tekmovanjem Kids Run. Sledil bo otroški program s pica zabavo in organiziranim varstvom otrok z animacijo za starše, ki bodo tekli na prireditvi. Ker v Umagu mislijo na vse in da bodo ogreti tako noge kot nasmehi, so poskrbeli za skupinsko ogrevanje, ki so ga poimenovali Get ready to stretch your legs and your smiles. (Pripravite se na razteg nog in nasmehov). Ob 21.30 bo skupinski start tekov na 5 in 10 kilometrov, na koncu pa sledita še Pasta party oziroma testeninka z glasbo v živo in žrebanje bogatih nagrad za vse udeležence. Do 13. 5. se lahko prijavite za res ugodnih 10 evrov, v zadnjem mesecu boste morali odšteti še polovico več, na dan prireditve pa bo prijava stala 20 evrov.

Ni kaj, sliši se zelo mamljivo in če ste vsaj malo željni nočne tekaške avanture v naši neposredni bližini, ki jo z lahkoto vkomponirate v krajše počitnice čez konec tedna, je Umag Night Run gotovo ena boljših poznopomladanskih tekaških destinacij. Mi bomo zagotovo tam!

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ