Nova sezona Salomon Running TV

Nova sezona Salomon Running TV
11.06.2012 AVTOR: Uroš Buh
Po lanskem uspehu s serijo kratkih filmov o Kilianu Jornetu, nas filmska ekipa Salomona tudi letos razvaja z edinstvenimi tekaškimi video izleti.

Kilian’s quest ali Kilianovo iskanje je v zadnjih letih(pravkar se začenja že četrta sezona) resnično začaralo veliko privržencev tako gorskega teka, kot trail in ultratekaških navdušencev. Salomon se očitno še kako dobro zaveda pomena modernega oglaševanja, ki je lahko tudi zelo kreativno in na nek način pravzaprav nemoteče, celo zaželjeno, zlasti v obliki visoko estetiziranih video dokumentov. Tako so odkrili nov koncept predstavljanja bodisi znanih tekmovanj ali pa (ne)znanih obrazov, predvsem seveda tistih, ki jih sami sponzorirajo. Ampak, pri tem so tako prefinjeni in celo distancirani od direktnega izpostavljanja samih sebe in svojih varovancev, da gledalec – če je le malo tekaškega navdušenca - lahko resnično uživa v posnetkih narave, idiličnih gozdnih ali gorskih poteh. Kar tisti hip bi se lahko teleportiral tja in preprosto sledil koraku video naracije v živo.

A ob tem ne gre zanemariti dejstva, da so pri vsem tem glavni motiv še vedno ljudje in tekači, ki delajo te zgodbe zanimive. Prav tisti, o katerih ti filmski zapisi poročajo in na podlagi katerih se gledalcu zgodi glavni moment identifikacije z vsebino. Tokrat je to Anglež Andy Symonds in druščina najboljših ultra trail tekačev, ki so se konec maja zbrali na otoku La Palma v Kanarskem otočju, na tamkajšnji Transvulcaniji. Na koncu je sicer zmagal mladi Dakota Jones iz Združenih držav, medtem ko je bil Symonds drugi, Kilian Jornet pa tretji.

Uživajte v ogledu:
 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ