Odprte prijave na tek Wings for Life World Run

Odprte prijave na tek Wings for Life World Run
11.12.2019 AVTOR: Sporočilo za javnost

Wings for Life World Run je tekaško tekmovanje brez primerjave, na katerega se lahko prijaviš tukaj (klik), in izbereš lokacijo, ki ti najbolj ustreza.

V Sloveniji bomo 3. maja 2020 lahko tekli s pomočjo aplikacije, bodisi na svoji najljubši trasi bodisi na organiziranem teku z aplikacijo. Vsi, ki se bomo na tek prijavili do 15. decembra 2019, ob prijavi prejmemo tudi Wings for Life World Run majico.

5 dejstev, zakaj je Wings for Lie World Run edinstven


1. Ciljna črta prehiti tebe in ne obratno

30 minut po začetku teka na stezo zapeljejo zasledovalna vozila, ki v rednih intervalih pospešujejo, za volanom pa običajno sedi zvezdnik, kot npr. Aksel Lund Svindal ali Matthias Walkner. Ko te tako vozilo ujame, zabeleži tvojo razdaljo in to je tvoj rezultat.
V letu 2019 je najboljša razdalja v ženski kategoriji znašala približno 54 km (Rusinja Nina Zarina) in v moški kategoriji 64 km (Rus Ivan Motorin). Da boš vedel, na kaj ciljati. Vrhunec leta 2019 je bil Švicar David Mzee, ki se je v Zugu sprehodil čez startno črto. David je bil namreč dolga leta paraliziran zaradi poškodbe hrbtenjače, na teku pa je invalidski voziček potisnil kar 390 m daleč, preden ga je ujelo zasledovalno vozilo. Poglej posnetek:2. Morda boš tekel sredi noči

Organizatorji določijo uro, ob kateri bodo začeli tek udeleženci po vsem svetu. Gre za simultani start teka, ki hkrati poteka v desetinah časovnih pasov na nešteto lokacijah po vsem svetu. Start ob 13h pomeni pozen zajtrk v Nemčiji, zgodnji alarm v Kaliforniji (ob 4h zjutraj), kot tudi, da je v Avstraliji treba poskrbeti za izdatno dozo energije (start ob 21h – naglavne svetilke so priročen del tekaške opreme).
Vse o teku in povezavo do prijave najdeš na: www.wingsforlifeworldrun.com3. Tečeš lahko v svojem lokalnem parku

Ne, ne le za trening, tudi na dan tekmovanja. Če se tekmovanje začne pred tvojimi vrati, ti ne bo tako težko zgodaj vstati, kajne? Mobilna aplikacija namreč omogoča, da se s pomočjo telefona pridružiš globalnemu teku, pri čemer te med tekom po sosednjih ulicah lovi virtualno zasledovalno vozilo.
Aplikacija in GPS tvojega telefona beležita tvojo razdaljo, tako da je edina stvar, za katero moraš poskrbeti, tvoj seznam pesmi. Leta 2019 je sredstva za dobrodelni tek na ta način zbiralo na deset tisoče ljudi. Spodnji video posnetek podrobneje pojasnjuje tek z aplikacijo.4. Zbira ogromno sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače


Kot pri večini odlično organiziranih tekaških dogodkov, tudi tu ljudje tečejo za dober namen – in sicer podpirajo iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače. Fundacija Wings for Life je bila ustanovljena leta 2003 in trenutno v številnih državah potekajo projekti z namenom odkritja zdravila. Dobrodelna fundacija in tek Wings for Life World Run sta v celoti neprofitna, in sicer je vsak cent, zbran v imenu fundacije, namenjen raziskavam, in ne administrativnim stroškom, davkom ali drugim nastalim stroškom. Vse, kar plačaš – naj gre za startnino za udeležbo na teku Wings for Life World Run ali za neposredno donacijo fundaciji – 100 % vplačanega zneska je namenjenega izvedbi teh projektov.

Vsi, ki se bomo na tek prijavili do 15. decembra 2019, ob prijavi prejmemo tudi Wings for Life World Run majico.5. Skupna pretečena razdalja je osupljiva


Vsak tekač ali udeleženec na invalidskem vozičku, ki sodeluje na eni od več kot 300 lokacijah po vsem svetu, premaga ogromno asfalta. Poglejmo si številke.

Tek na mesec?
V prvem letu teka Wings for Life World Run (2014) so udeleženci skupaj premagali 531.000 km, kar ustreza razdalji do meseca in 1/3 poti nazaj do Zemlje (ampak verjetno bi se vsak želel vrniti, kajne).
Kaj pa, če ostanemo na planetu?
Pretečena razdalja je enaka 13-kratnem potovanju okoli ekvatorja. Ocenjeno je, da posameznik v povprečju naredi 7.500 korakov na dan. Če živite 80 let (če tečeš na Wings for Life World Run, si na dobri poti), to znaša 216.262.500 korakov. Pri povprečno dolgem koraku je to 177.000 km. Torej so udeleženci teka leta 2014 premagali razdaljo, ki bi jo trije 80-letniki s povprečno telesno pripravljenostjo premagali v svojem celotnem življenju!

Značke: Tek
Ključne besede:
Wings for Life
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ