Ohladite se z Nikovo hladilno kapuco

Ohladite se z Nikovo hladilno kapuco
05.08.2015 AVTOR: Tina Ambrožič
Kako se ohladiti po naporni tekmi ali treningu? Podjetje Nike je našlo odgovor tudi na to. A ne v steklenički vode ali hladnemu tušu, temveč v kapuci podobni iznajdbi. Če vas zanima, kako ta deluje, berite dalje.

Vroči dnevi in zahtevni treningi povzročijo, da se naše telo precej segreje, zato se moramo po koncu aktivnosti dobro ohladiti. Skok v vodo je odlična rešitev, tuš nič slabša, v Nikovem laboratoriju za športne raziskave (NSRL - Nike's Sports Research Lab), pa so si namesto tega za hlajenje omislili kar hladilno kapuco. Ta je sicer res videti tako, kot bi jo vzeli iz kakšnega znanstveno fantastičnega filma, a je vse prej kot to. Kapuca je namreč zasnovana in tudi deluje na precej preprost način. Notranja plast naprave je napolnjena z vodo, strukturni okvir, ki se nahaja na zgornjem delu glave in okoli oči, pa vsebuje s tekočino napolnjene mreže, ki so pritisnjene ob kožo, da se doseže hladilni učinek.

Hladilna kapuca sicer ni edin Nikov izdelek za hlajenje. Pred tem je podjetje ustvarilo že hladilni jopič PreCool, ki je deloval na podoben princip. Vseboval j

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ