Opravimo z vročino - Revija TEKAC (06-07)

Opravimo z vročino - Revija TEKAC (06-07)
06.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Potem ko sem navsezgodaj zjutraj že opravil s tekom, sem se neko nedeljo sredi dne čez Rožnik napotil na piknik na drugi strani Ljubljane. Bil je eden prvih letošnjih zares vročih dni.
Iz vsebine revije Tekac 06-07/2014

Anketa revije Tekac.si: Revija Tekac.si izhaja že tretje leto!

Kaj vam je v reviji všeč? Katerih vsebin primanjkuje? Svetujte nam!

Revija ABCteka je že na voljo na vseh prodajnih mestih.

Naročite jo lahko tudi v spletni trgovini. 

Ne spreglejte:Promocijska akcija ABCteka + Tekac.si 6-7

Psici je jezik visel do tal in tudi sam nisem bil dosti na boljšem. Pametneje bi bilo, če bi šla z avtobusom. Potem je mimo pritekel par. In kasneje še ena tekačica. Ugotovil sem, da ljudje tečejo, ne sicer prav energično, pa vendar. Tekli so brez vode, čeprav so bili glede na trenutno pozicijo sredi Rožnika obsojeni na približno enourni tek. Pogumno, sem si mislil. Pravzaprav sem si mislil še marsikaj hujšega.

Članek z naslovom 10 nasvetov za poletno osvežitev se morda marsikateremu tekaču zdi zgolj mašilo v reviji, ampak – pojdite julija opoldan na teren in videli boste tekače, rdeče v obraz, motnih oči in z nabreklimi žilami na nogah, ki so morda celo prepričani, da tek v vročini koristi številkam na tehtnici. Slišal sem za primer psa, ki je umrl zaradi vročinske kapi, lastnica ga je namreč na tek odvlekla sredi avgustovskega dne.

Tokratni uvodnik bi sicer kaj lahko izzvenel kot klasično pametovanje, ampak navsezadnje je bolje, da so v nedeljo opoldan ljudje tekli, kakor da bi posedali doma. Od delavnega ljudstva nikakor ne moremo pričakovati, da se bodo ob nedeljah zbujali ob šestih zjutraj samo zato, da bodo s tekom opravili še pred vročino. In konec koncev se temperature niso povzpele niti do trideset stopinj.

V številki pred poletjem si lahko torej preberete deset nasvetov, kako se spopasti z vročino. V zares vročih poletnih dneh lahko, če že ne morete biti pri miru, v senci izvajate ravnotežne vaje, ki bi morale biti tudi del treninga vsakega resnega tekača, ki se želi izogniti poškodbam. Poznopomladanska revija prinaša kup preizkusov športne opreme, tudi nahrbtnika s hidracijskim sistemom in torbice za okoli pasu, ki bi morala biti v vročih dneh obvezna spremljevalca.

Prav na koncu revije pa si lahko v prvem delu članka o letečih Fincih med drugim preberete, kakšne so bile posledice, ko so na olimpijskih igrah v Parizu leta 1924 tekmovanje v krosu izvedli kljub temu, da je termometer pokazal 45 stopinj Celzija.

Sezona pomladanskih tekov se torej končuje, a tudi poleti nas čaka bogata ponudba tekaških prireditev. Zato bi bilo res nespametno, če bi v vročini iskali izgovore za lenobo. Raje se poskusimo zbuditi pol ure prej in si jutro organizirati tako, da najprej naredimo nekaj zase. Prvi dnevi so naporni, potem pa se privadimo in ugotovimo, da je življenje postalo lahkotnejše. Kljub pasji vročini. 
Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ