Poročilo iz tekaških prireditev 12.-13. januar

Poročilo iz tekaških prireditev 12.-13. januar
15.01.2013 AVTOR: Jure Jeraj
Objavljamo poročili s tekaških prireditev minulega vikenda.

Od organizatorjev teka Moj najhitrejši krog in Tekaški dan smo prejeli poročilci, katerim so priložene tudi fotografije.

Ker si želimo objavljati poročila iz različnih tekaških tekem in prireditev, se obračamo tudi na Vas, ki prebirate portal Tekac.si, da lahko na e-naslov info@tekac.si pošiljate lastne vtise iz prireditev, ki ste se jih udeležili in zraven priložite še kašno fotografijo. S pomočjo organizatorjev in Vas bomo lahko ustvarili večji pregled nad preteklim dogajanjem na slovenskih rekreativnih tekaških prireditvah.  

Moj najhitrejši krog

V soboto med  9. in 9.45. uro se  je teka kljub vetru in malce bolj mrzlemu vremenu udeležilo 30 tekačev. Slabše vreme ni vplivalo na rezultate, saj je kar nekaj tekačev doseglo svoje najboljše čase, kar je tudi namen našega tekaško pohodniškega druženja. Med moškimi je traso najhitreje pretekel Darko Kralj, s časom 29 minut in 38 sekund, pri ženskah pa je bila najhitrejša Jožica Šiftar, ki je s progo opravila v času 34 minut in 52 sekund. Namen je postopoma dvigovati formo  do zadnjega teka, ki bo drugega februarja. Ta pa naj se ne bi tekel na vso moč, ampak se bo odvil bolj v duhu skupinskega teka, ki naj bi ga vodila najhitrejša. Po teku bo sledila pogostitev s pecivom in objava rezultatov ter podelitev. Ne glede na vreme se vidimo v soboto. Poročilo posredoval Stane Meža.

Tekaški dan

Prvi letošnji tekaški dan smo odtekli lahkih nog radovedni naokrog po Kopru in okolici. Najprej smo stekli okoli in skozi staro mestno jedro, odtekli krog na Bonifiki in se odpravili vse do Škocjanskega zatoka. Tam je zelo lepo urejena dvokilometerska proga. Ob kolesarski stezi, ki vodi ob avtocesti do avtobusne postaje in naprej skozi Semedelo smo pritekli do morja in našega cilja. Lahkotneži so pretekli 15 km. Težavneži pa 18 in 20 km.

Po kosilu smo si ogledali še Pretorsko palačo.

Naslednjič se dobimo v Grožnjanu 10. februarja. Urban Praprotnik

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ