Poročilo iz tekaških prireditev 25.-27. januar

Poročilo iz tekaških prireditev 25.-27. januar
28.01.2013 AVTOR: Jure Jeraj
Prejeli smo tri opise tekaškega dogajanja med preteklim vikendom.

Organizatorja mojega najhitrejšega kroga in tekaškega vikenda v Medulinu sta nam posredovala krajši poročilci o minulem dogajanju na njunih prireditvah.

Ker si želimo objavljati poročila iz različnih tekaških tekem in prireditev, se obračamo tudi na Vas, ki prebirate portal Tekac.si, da lahko na e-naslov info@tekac.si pošiljate lastne vtise iz prireditev, ki ste se jih udeležili in zraven priložite še kašno fotografijo. S pomočjo organizatorjev in Vas bomo lahko ustvarili večji pregled nad preteklim dogajanjem na slovenskih rekreativnih tekaških prireditvah

Moj najhitrejši krog okoli Velenjskega jezera

Skoraj je že dosežen namen našega tekaško-tekmovalnega druženja. Časi tekmovalcev se navkljub slabšim razmeram iz tekme v tekmo izboljšujejo. Tudi na sobotni tekmi-druženju je bil dosežen najhitrejši čas tekmovanja v tej sezoni. Na to dejstvo smo ponosni, saj naše tekmovalno druženje stremi k temu, da se po koncu sezone in krajšem počitku ponovno vrnemo v staro formo in jo še izboljšujemo. Od začetka tekmovanja sta hitro minila dva meseca in tako bo v soboto, 2. februarja, zaključna prireditev s podelitvijo priznanj(medalj). Prejemniki bodo vsi, ki so se udeležili vsaj treh tekem, kamor se šteje tudi ta, ki bo zadnja. Po prireditvi sledi še skupni tek brez merjenja časov. Manjkala ne bo niti manjša pogostitev, kjer se boste okrepčali in pogreli z gobovo juho in čajem, za ljubitelje sladkega pa bo na voljo tudi pecivo. Naslednjo sezono se obeta novost, kjer se bo za tekmovalni del štela vsota treh časov iz tekem. V kategoriji žensk je zmago slavila Jožica Šiftar s časom 34 minut in 52 sekund. Pri moških je pot najhitreje pretekel Milan Županc s časom 28 minut in 50 sekund.

Stane Meža

Tekaški tabor v Medulinu od 25. do 27. januarja 2013

Iz različnih koncev Slovenije smo se pretekli vikend zbrali na špici Istre, da zaužijemo večje količine sonca, tečemo po slikovitih poteh Medulina in okolice, ter se dodatno izpopolnimo tudi v tehniki teka. Sobotni gost tabora je bil tudi Boštjan Buč, ki je predstavil uporabo valčka za samomasažo. V prostem času smo si ogledali bogato urejen akvarij v nekdanji vojaški utrdbi Verudela. Nedelja pa je bila dan za dolgi tek. Najbolj vztrajni smo pretekli 26 km. Veselimo se prihodnjega tekaškega tabora, ki bo na Hvaru od 23. do 27. februarja. Vabljeni vsi, tudi ti!

Urban Praprotnik

Kranjska zimska tekaška liga 2012/2013, Jošt nad Kranjem

V nedeljo se je na pobočju Jošta nad Kranjem odvila že dvanajsta tekma kranjske zimske tekaške lige in tretja v tej sezoni na omenjeni hrib. Do zaključka tekmovanja so na sporedu še tri tekme, ki se bo sklenil 17. februarja z ravninskim tekom okoli poslopja na Brdu pri Kranju. V nedeljo je še tretjič zapored v letošnji sezoni  na teku na Jošt zmagal Gašper Bregar s časom 24 minut in 15 sekund, ter pokazal, da na omenjeni tekmi v tej sezoni očitno nima konkurence. Nedeljski čas je bil tudi njegov najhitrejši na tekmi v tej sezoni. Pri damah je z vzponom najhitreje opravila Petra Mikloša, ki je progo pretekla v času 31 minut in 20 sekund.  

 

 

 

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ