Poznate avokado?

Poznate avokado?
02.03.2023 AVTOR: Tina Ambrožič
Za avokado ste zagotovo že slišali, najverjetneje ste ga tudi že probali. Pa veste koliko ugodnih učinkov ima ta sadež za vaše zdravje?

Zakaj je avokado tako zdrav?

Avokado vsebuje številna pomembna hranila, ki so koristni za zdravje. Na primer, kombinacija vitamina B6, C in D, riboflavina ter mangana ohranjajo imunski sistem močan. Vitamina A in E pa ščitita telo proti raku. Nenazadnje je avokado tudi vir omega-3 maščobnih kislin in lecitina – prve zmanjšujejo možnost za bolezni srca, druge pa so ključne za zdravo živčno tkivo. Sicer pa uživanje avokada pomaga pri zniževanju holesterola v krvi, uravnavanju krvnega tlaka ter tudi varuje proti boleznim srca in kapi ter izboljšuje prebavo in pomaga telesu odstraniti toksine iz telesa.

Avokado je dober tudi za možgane

Ja, avokado je dober tudi za možgane, saj kalij v avokadu pomaga pri izboljšanju razpoloženja, utrujenosti in tudi depresije ter povečuje zmožnost koncentracije.

Pripomore k lepšemu videzu kože

Zdrave maščobe, ki jih avokado vsebuje, ne vplivajo ugodno le na zdravje, temveč tudi na kožo. Stimulirajo namreč proizvodnjo kolagena, ki v kombinaciji z vitaminom E izravna gubice in poskrbi za bolj zdravo polt.

Koliko jih lahko zaužijete in kako

En večji avokado lahko vsebuje tudi okoli 400 kalorij, a ker je v njem toliko hranilnih snovi, ugodnih za vaše zdrave in lep videz, si ga lahko brez skrbi privoščite. Zato lahko enega ali vsaj polovičko zaužijete tudi vsak dan, če tako želite. Jeste pa ga lahko samostojno ali kot dodatek jedem.

Prirejeno po članku: Avocado: all the health benefits of this superfood, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana, Zdravje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ