Pregled tekaških prireditev: Nočni teki Slovenija in serija tekov Gorenjska, moj planet

Pregled tekaških prireditev: Nočni teki Slovenija in serija tekov Gorenjska, moj planet
29.01.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Gorenjska, moj planet

Dodobra smo zakorakali v novo leto 2019 in čas je, da preverimo, kakšne tekaške prireditve nas čakajo letos.

Leto 2019 bo tekaško zanimivo, saj nas čaka ogromno raznolikih tekaških prireditev! Teki bodo različni: dobrodelni, zabavni, tekmovalni, gorski, trail, nočni, dolgi, krajši,... za vsakogar nekaj. Preverite koledar prireditev: https://www.tekac.si/prireditve.

Serije tekov

V Sloveniji imamo kar nekaj serij tekov. Tako imenovani pokalni teki pomenijo, da se več tekaških tekem šteje v končni rezultat. Pričakujemo lahko Notranjski tekaški pokal, Primorske pokalne teke, Teke Dolenjske, Nočne teke in serijo tekov Gorenjska, moj planet. Slednji dve seriji tekov si oglejmo podrobneje.

Serija tekov Gorenjska, moj planet

Serija tekov Gorenjska, moj planet je ena izmed lepših serij. Gorenjska je s svojo lepoto in razgibanostjo ena najbolj privlačnih pokrajin na svetu in nudi številne možnosti rekreacije, tudi teka. Gorenjska mesta, vasi, jezera, hribi, doline … prebivalcev in obiskovalcev ne puščajo ravnodušnih, ampak nas vedno znova navdušujejo in nas vabijo v ta čudoviti svet, v različne kotičke našega malega planeta.

Organizatorji vas vabijo, da ga skupaj pretečete na tekaških prireditvah v okviru povezave »Gorenjska, moj planet«! Vsekakor ni potrebno preteči vseh tekov, lahko obiščete vsaj katerega izmed njih, prav vsi so nekaj posebnega.

Na vseh prireditvah se bodo organizatorji potrudili, da boste poleg športno tekmovalnega vzdušja izkusili tudi značaj in tradicijo krajev, v katerih bodo prireditve organizirane. V ta namen bo na vsaki prireditvi poskrbljeno za dodaten program s tipičnimi lokalnimi vsebinami. Poskusili boste lahko lokalne dobrote, izvedeli zanimive lokalne zgodbe, se pozanimali o turistični ponudbi območja.


Organizatorji: Nosilec povezave je Timing Poljane, organizatorji pa so lokalna športna društva.

  • Tek po ulicah Tržiča, Tržič, 6. 4. 2019;
  • Tek Petra Levca, Trzin, 20. 4 2019;
  • Brezjanski tek, Brezje, 1. 6. 2019;
  • Radol’ška 10ka, Radovljica, 24. 6. 2019;
  • Kranjskogorska 10ka, Kranjska Gora, 15. 8. 2019;
  • Tek pod svobodnim soncem, Žirovnica, 7. 9. 2019;
  • Športni svet ,dobrodelni Bled, 28. 9. 2019
  • Veronikin tek, Kamnik, 12. 10. 2019;
  • Miklavžev tek, Snovik, 1. 12. 2019.

Pravila za tekmovalce

Serija tekov GORENJSKA, MOJ PLANET (GMP) je v letu 2019 organizirana peto leto zapored. Vanjo je vključenih 8 tekaških prireditev na širšem območju Gorenjske. Prireditve so v prvi vrsti namenjene rekreativnim tekačem vseh starostnih skupin, odprte pa so brez omejitev tudi za najboljše tekmovalce.

Za pokalno točkovanje šteje samo glavna proga na posameznem teku, upošteva pa se seštevek 6 najboljših uvrstitev/točk posameznega tekmovalca. Posamezne prireditve imajo za lastno razvrstitev in razglasitev lahko drugačno definicijo kategorij. V tem primeru se za pokalno točkovanje izvede dodatna razvrstitev po zgoraj navedenih kategorijah serije.

Zaključna priznanja in sponzorske nagrade boste v letošnji sezoni prejeli, če boste zbrali vsaj 5 udeležb. Vsi, ki boste ta pogoj dosegli že pred Veronikinim tekom v Kamniku, boste imeli na tem teku brezplačno štartnino, prejeli pa boste tudi lepo vmesno nagrado. Udeležba se beleži za vse proge in vse starostne kategorije, do vključno starosti 7 let (letnik 2012), ne beleži pa se za družinske oz. vrtčevske teke.

Podrobnejša pravila serije GMP 2019 najdete na naslednji povezavi: GMP 2019 - pravila .

Ena ključnih ciljnih skupin so otroci in mladostniki, katerim je posvečena ustrezna pozornost s posebnimi kategorijami, ustreznim programom ter ustrezno animacijo. Klikni za podrobna pravila TU.

Serija Nočnih tekov

Organizatorji Pokala nočnih tekov – Nočni teki Slovenija pravijo, da so pripravljeni na novo sezono priljubljenih nočnih tekov in tudi koledar vseh dogodkov v seriji je znan. Poleg koledarja tudi novost in sicer rekordni nagradni sklad, ki ga bodo razdelili med najboljše v posameznih kategorijah. Tokrat bo za spremembo 6 moških in 6 ženskih kategorij. Ter seveda absolutna kategorija na krajši in daljši razdalji posameznih tekov.

  • 5. Nočni tek KRANJ, 11. 5. 2019;
  • 3. Nočni tek MARIBOR, 18. 5. 2019;
  • 10. Nočni tek CELJE, 25. 5. 2019;
  • 3. Nočni tek MEDVODE, 1. 6. 2019;
  • 8. Nočni tek VELENJE, 28. 6. 2019;
  • 10. Nočni tek LJUBLJANICA, 14. 9. 2019;
  • 3. Nočni tek PORTOROŽ – FINALE, 12. 10. 2019.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ