Pridružite se izzivu: za vsakih 10 minut vadbe bodo odstranili eno plastenko

Pridružite se izzivu: za vsakih 10 minut vadbe bodo odstranili eno plastenko
26.05.2022 AVTOR: Uredništvo

V izzivu, ki ga organizirata adidas in okoljevarstvena organizacijo Parley, lahko sodeluje vsakdo.

Posameznik se prijavi v aplikaciji adidas Running, zabeleži svojo tekaško ali drugo športno aktivnost in s tem prispeva k čistejšemu okolju. Za vsakih 10 minut bosta namreč organizatorja z obal in morij odstranila količino plastike, ki je enakovredna teži ene plastenke. Svoje aktivne minute lahko donirate še vse do 8. junija.

adidas vabi vse Slovence, da se pridružijo mednarodnemu izzivu Run For The Oceans, ki na globalni ravni letos poteka že petič. Gre za gibanje, v sklopu katerega spodbujajo posameznike po vsem svetu, da združijo moči in s športno aktivnostjo prispevajo v boju proti plastičnim odpadkom.

Izzivu, ki poteka med 23. majem in 8. junijem, se lahko pridruži prav vsak. Potrebno se je zgolj prijaviti v aplikacijo adidas Running, se pridružiti izzivu Run For The Oceans in aplikacijo uporabljati med telesno aktivnostjo – pri tem lahko gre za tek, hojo ali drugo vrsto rekreacije na prostem. Za vsakih 10 minut vadbe, ki jih bo zabeležila aplikacija, bo organizacija Parley z obal, morij in oceanov očistila količino plastike, enakovredno teži ene plastenke.



8. junija sledi plogging dogodek

Izziv bo adidas na svetovni dan oceanov, 8. junija, okronal z organiziranim plogging dogodkom. Tako bo povezal skrb za zdravje in skrb za čisto okolje, saj gre pri ploggingu za novo obliko rekreacije, ki se je razširila s Švedske ter združuje tek (jogging) s pobiranjem smeti (v švedščini plocka upp).

Plogging dogodek, ki so ga poimenovali AR pLJogging, bo potekal v sredo, 8. 6., z začetkom ob 18.00 pri piknik prostorih RIC Sava v Ljubljani. Za najbolj pridne tekače imajo organizatorji pripravljene nagrade, zmagovalca plogginga, tistega, ki bo pobral največ smeti, pa bo adidas opremil z najnovejšo tekaško opremo. Dogodek je brezplačen, nanj pa se je potrebno prijaviti v aplikaciji adidas Running, znotraj skupine adidas Runners Ljubljana. Več informacij je dostopnih tudi na družbenem omrežju Facebook, v sklopu dogodka AR pLJogging.



Izzivu se je pridružilo že več kot 8 milijonov tekačev

V izzivu Run For The Oceans sta adidas in Parley od leta 2017 združila že več kot 8 milijonov tekačev po vsem svetu, s skupno pretečenimi skoraj 82 milijoni kilometrov. Letos pa se Run For The Oceans vrača s še večjim ciljem – privabiti 9 milijonov udeležencev in zabeležiti 250 milijonov minut teka.

Zavezništvo med adidasom in Parleyem, ki skrbi za ozaveščanje o onesnaževanju svetovnih morij, je nastalo leta 2015, ko sta skupaj začela z revolucijo na področju tekstilne industrije. V sklopu sodelovanja je adidas med drugim pričel z izdelovanjem obutve in oblačil, ki so narejeni iz odpadne plastike, pobrane iz svetovnih morij in oceanov. Do danes so ustvaril že prek 50 milijonov parov čevljev iz plastike Parley Oceans Plastic, od tega kar 18 milijonov parov v letu 2021.

Če želite izvedeti več o adidasovi ozaveščevalni kampanji, se na Facebooku pridružite skupnosti adidas Runners Ljubljana ter si naložite aplikacijo adidas Running. Več o plogging dogodku pa na: Zeleni tek za čistejši svet.

***

Sledite @adidasrunning, @parley.TV, in @adidasRuntastic na Instagramu, Facebooku in Twitterju z uporabo #RunForTheOceans #adidasParley #ImpossibleIsNothing #endplasticwaste.

Značke: Tek
Ključne besede:
adidas
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ