0
                        Slastne in puhaste, za zajtrk, večerjo ali kar tako, ko vam zapaše nekaj sladkega.
	 Četudi ne uživate izdelkov živalskega izvora, to še ne pomeni, da se morate odreči nekaterim dobrotam. Palačinke, na primer, lahko pripravite tudi malce drugače. Preverite, kako.
	
	SESTAVINE
	150 g navadne moke
	2 čajni žlici sladkorja v prahu
	1 čajna žlica pecilnega praška
	1/2 čajna žličke sode bikarbone 
	1/4 čajna žličke soli
	200 ml ovsenega mleka
	1/2 čajna žličke jaboljnega kisa
	1 čajna žličke vaniljevega ekstrakta
	1 čajna žličke kokosovega olje 
	kokosovo olje za peko 
	
	Navodila za pripravo
	Prvo skupaj zmešajte suhe sestavine – moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Nato pa v to mešanico dodajte še ovseno mleko, kis, vanilijev ekstrakt in žličko kokosovega olja. Vse skupaj dobro zmešajte, da dobite maso brez grudic.
	Ko je masa pripravljena, segrejte ponev na srednjem ognju, dodajte kokosovo olje in nato veliko jušno žlico mase. Ko vidite, da se na površini začnejo pojavljati mehurčki, palačinko obrnite in pecite še 3 minute. 
	Ko so palačinke pripravlje,ne jih postrezite z željenim dodatkom – goznimi sadeži, banano, javorjevim sirupom, kokosovo smetano itd.
	
	Povzeto po: Dairy-free pancakes for vegan runners, ki je dostopen tukaj.