Rekord: KRMA - TRIGLAV (Aljažev stolp): 1:26:45

Rekord: KRMA - TRIGLAV (Aljažev stolp): 1:26:45
07.09.2020 AVTOR: K. R., foto: ekipa Timotej Bečan

Pognal se je po strmih in skalnatih poteh in postavil rekord.

Bečan rekordno na Triglav.

Timotej Bečan, najboljši slovenski gorski tekač, je iz Krme do Aljaževega stolpa na Kredarici potreboval 1:26:45. S tem je popravil prejšnji rekord, ki prav tako pripada njemu in znaša 1;29:29.

Letos je sicer nov ženski rekord postavila tudi Ana Čufer. Več na povezavi: Ana rekordno na Triglav: 2 uri in 52 minut rekordnega vzpona in spusta. Leto brez tekem, a z novimi dosežki je popestril tudi Luka Kovačič, ki je 5 najvišjih slovenskih vrhov pretekel v zgolj 14 urah. Več na povezavi: V 14-ih urah je pretekel 5 najvišjih slovenskih vrhov. Da je leto 2020 tudi leto rekordov, pa je dokazal tudi Marjan Zupančič z novim rekordom Slovenske planinske poti.

Timotej je takole strnil svoje misli:

"Hvala, da smo SKUPAJ spisali eno lepo zgodbo in se (vsaj jaz) noro zabavali med petkovim dopoldnevom.

Že od nekdaj verjamem, da sami zmoremo tako zelo malo, skupaj pa lahko premikamo meje. Športnik je tisti, ki navadno pobere smetano z vrha. Ja, on je tisti, ki sicer "trenira kot bik", se večkrat na teden priganja do roba svojih sposobnosti, pri čemer ga vse neznosno peče. On je tisti, ki mora čez vse slabe dneve, ob čemer mora ostati trden, verjeti vase, nikakor ne obupati, temveč vztrajati, biti predan in osredotočen. Ampak, v ozadju je še mnogo več kot samo to. Tam se skrivajo majhni detajli, ki skupaj zgradijo uspeh. Tudi tokrat je bila v ozadju EKIPA, ki je prispevala levji delež in skrbela, da je vse teklo kot po maslu. Na koncu rezultat niti ni najpomembnejši. Ko sem zvečer potegnil črto, mi v mislih največ pomeni vsa ta podpora, zagnanost in pripravljenost k pomoči. Lepo je imeti okoli sebe ljudi, ki se odzovejo in si vzamejo čas zate, skupaj s katerimi potem ustvariš nekaj večjega. Hvaležen.
Tudi tek ni le individualni šport"

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ