Rudolf in Krevs rekordno

Rudolf in Krevs rekordno
30.01.2013 AVTOR: Jure Jeromen
Žan Rudolf in Mitja Krevs z rekordoma do nastopa na EP.

Rudolf in Krevs rekordno

Žan Rudolf je na dvoranskem mitingu na Dunaju zmagal v teku na 800 metrov in s časom 1:47,44 postavil nov slovenski dvoranski rekord. 19. letni Žan je hkrati izpolnil normo za dvoransko evropsko prvenstvo, ki bo v začetku marca v Göteborgu. Rudolf, ki je rekorder tudi na prostem (1:46.79; Velenje, 2012) je primat prevzel Vidu Tršanu (1:48,05), ki je rekord postavil pred letom dni, prav tako na Dunaju.

 

»Ni bilo lahko, sploh glede na to, da sem prvič tekel v dvorani. Vseeno sem nekako pričakoval, da bi lahko odtekel rekordni čas. Tek je bil hiter, prvih 400 m je šlo okrog 52 sekund, nato pa je tempo nekoliko padel. Je bil pa to tek po mojih željah, z zaključnim sprintom. Zmago sem si tako priboril v zadnji ravnini. Morda bi lahko odtekel tudi absolutni rekord, a saj je tudi tako kar v redu «, je povedal novopečeni rekorder.

Žan Rudolf, jutri ga na Linzu čaka še en miting, je z mislimi že na evropskem prvenstvu.     »Na največjih tekmah skoraj nikoli ni v ospredju čas, pomembnejša mi je namreč uvrstitev. Morda nov rekord odtečem že jutri, ko bo tekma spet kar kakovostna, organizatorji pa so me uvrstili v prvo skupino «, je za konec z Dunaja sporočil Žan Rudolf.


Mitja Krevs je bil v avstrijski prestolnici v teku na 1500 m s časom 3:43,86 deveti, postavil nov slovenski rekord in prav tako ujel normo za EP. Prejšnji rekorder Cene Šubic je čas 3:44,33 odtekel pred štirimi leti.

 

Vabilo za dvoransko prvenstvo je na mitingu v Ljubljani ujela tudi Marina Tomič, ki je na 60 m ovire s časom 8,24 za stotinko ujela normo za nastop na Švedskem.

 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ