S hojo do teka (0 do 5 km), 2. teden

S hojo do teka (0 do 5 km), 2. teden
14.02.2022 AVTOR: Luka Hren, Kinvital
Izkoristimo tople januarska temperature, ki nam omogočajo odlične pogoje za nadaljevanje vadbe po programu. Sedaj je ključno, da vztrajamo na tej poti, čeprav je cilj še kar precej oddaljen.

Imaš kakšno vprašanje o vadbi? Piši nam na info@tekac.si

V tem tednu smo interval teka nekoliko podaljšali in skrajšali čas hoje. Hitrost teka naj bo še vedno drugotnega pomena. Osredotočeni bodimo na čas trajanja vadbe ter nikar ne izpuščajmo vaj za moč ter gibljivost.

V nedeljo se podajte na daljši pohod po razgibanem terenu ali pa se povzpnite na bližnji hrib. Na pohodu lahko uporabite pohodniške palice ali palice za nordijsko hojo. Pri uporabi palic namreč v gibanje vključimo praktično celoten organizem.

Za razliko od klasične hoje, so pri hoji s palicami v večji meri vključene tudi mišice rok, ramenskega obroča in trupa.

Danes je torej dan za vadbo gibljivosti, jutri pa le veselo pot pod noge.

Dan

Program vadbe

Ponedeljek, 13.1.

Odmor ali vaje za gibljivost

Torek, 14.1.

5 – 7 minut hoje za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 15x ponovimo 60 sekund teka in 60 sekund hoje. Po 8 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za moč. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Sreda, 15.1.

Odmor

Četrtek, 16.1.

5 – 7 minut hoje za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 15x ponovimo 60 sekund teka in 60 sekund hoje. Po 8 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za ravnotežje. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Petek, 17.1.

Vaje za moč

Sobota, 18.1.

Odmor ali vaje za gibljivost

Nedelja, 19.1.

90 minut hoje po razgibanem terenu. Na koncu pa si vzemite še 5 minut za statično raztezanje.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ