S hojo do teka (0 do 5 km), 4. teden

S hojo do teka (0 do 5 km), 4. teden
14.03.2022 AVTOR: Luka Hren
Korak za korakom napredujemo. Hojo vse bolj nadomeščamo s tekom. Če pridno vadimo, se že kažejo prvi rezultati.

Pri vadbi s hojo do teka (0 do 5 km) se lahko pridružite tudi skupini, ki bo vadila pod strokovnim vodstvom KinVitalovih trenerjev. Več informacij: www.kinvital.si/posts/48

Imaš kakšno vprašanje o vadbi? Piši nam na info@tekac.si

Medtem ko smo v prvem tednu na treningih tekli slabih 8 minut, se je ta teden čas teka povečal že na 28 minut. Posebnost tega tedna je ta, da smo dodali še en tekaški trening tedensko. V nedeljo je namreč na sporedu kombinirana vadba hoje po razgibanem terenu in lahkotnega teka. Pomembno je, da ne izpuščamo ostalih elementov vadbe, kot sta vadba za moč in gibljivost. Poskušajmo iz tedna v teden napredovati tudi na teh dveh področjih. Počasi povečujte razteg, vendar naj vam še vedno bolečina pri raztezanju pomeni stop znak. Vaje za moč pa naj postajajo vse bolj kompleksne. Če nimate pravih idej glede vaj, se lahko obrnete na nas in vam bomo z veseljem pomagali.



V soboto 15. Februarja

ob 10.00 pa za vas pripravljamo brezplačno skupinsko vadbo s hojo do teka. Pogledali si bomo nekaj zakonitosti dobre in pravilne vadbe ter se posvetili vaši tehniki teka. Z veseljem pa bomo odgovorili tudi na vsa vaša vprašanja. Se vidimo!



Dan

Program vadbe

Ponedeljek, 27.1.

Odmor ali vaje za gibljivost

Torek, 28.1.

5 – 7 minut hoje za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 7x ponovimo 4 minute teka in 1 minuto hoje. Po 4 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za moč. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Sreda, 29.1.

Odmor

Četrtek, 30.1.

5 – 7 minut hoje za ogrevanje, temu sledi dinamično raztezanje. V glavnem delu 7x ponovimo 4 minute teka in 1 minuto hoje. Po 4 ponovitvi naredimo nekoliko daljši odmor in vmes napravimo vaje za ravnotežje. Zaključni del naj vsebuje še 5 minut lahkotne hoje in statično raztezanje.

Petek, 31.1.

Vaje za moč

Sobota, 1.2.

Odmor ali vaje za gibljivost

Nedelja, 2.2.

15 minut hoje po razgibanem terenu. Vmes naredimo še vaje dinamičnega raztezanja. Nato 6x ponovimo 4 minute teka in 1 minuto hoje. Na koncu pa si vzemite še 15 minut za lahkotno hojo ter 5 minut za statično raztezanje.




Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ