Salomon S-Lab Speed

Salomon S-Lab Speed
07.12.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Po treh generacijah modela Fellcross je Salomon novo izvedbo paradnega konja za hitre teke po mehkih podlagah poimenoval Speed. Glavne lastnosti pa ostajajo nespremenjene: brezkompromisen oprijem, nizka teža in edinstven občutek hitrosti.

Salomon S-LAB Speed
180 €, Amer sports
www.salomon.com/si
Teža: 258 g (številka 42 2/3)
Podplat: nevtralen
Višina pete: 9 mm
Višina prstov: 5 mm
Padec peta-prsti: 4 mm

Sprememba imena je več kot upravičena, saj je S-Lab Speed ustvarjen za hitrost. Hitrega in agresivnega videza ne gre spregledati že ob prvem stiku s copatom, pretežno črna barva pa bo dobro skrila blatne madeže. S-Lab Speed je namenjen hitrim tekačem z izpiljeno tehniko teka, nekoliko podrobnejši test pa razkrije, da so pri Salomonu mislili tudi na tiste, ki se s hitrejšimi teki po brezpotjih šele spoznavajo.

Trpežen kljub nizki teži

Zahvaljujoč že dobro znanemu sistemu Quicklace in konceptu zgornjega dela copata, ki se v notranjem delu stopalu prilega kot nogavica, je obuvanje in sezuvanje povsem enostavno in predvsem hitro. Vezalka copat enakomerno zategne po celotni dolžini, ko sistem sprostimo, pa tudi enakomerno razrahlja. Material zgornjega dela je glede na nizko težo copata zelo trpežen. Dokaj zračna membrana zadr

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ