Sedmi Soča Outdoor Festival v znamenju adrenalina in športnega duha

Sedmi Soča Outdoor Festival v znamenju adrenalina in športnega duha
30.06.2019 AVTOR: Uredništvo

Izvrstno organizacijo je še dodatno popestrila idilična narava soške doline, ki tudi ob najbolj vročih poletnih dneh ustvarja prijetno tekaško atmosfero.

Tekači so se glede na svojo vzdržljivost in pripravljenost lahko prijavili na štiri različno dolge proge, speljane po razgibani gozdni tekaški trasi. Okoli 1.500 tekačev je tako v idiličnem tolminskem ambientu premagovalo 10-, 15-, 25- in 45-kilometrske razdalje. Za izbiro ustrezne športne opreme, narejene za še tako zahteven teren, je s prisotnostjo svojih strokovnjakov znova poskrbel uradni sponzor festivala adidas Terrex, ki je tekačem omogočil tudi preizkus različnih modelov obutve in opreme za tekmovanje. V adidasu so tekačem predstavili najnovejše trail tekaške čevlje adidas Terrex Speed GTX, ki nudijo popolno podporo vsakemu koraku, ne glede na podlago.

Start adidas Terrex trail teka je bil, tako kot preteklo leto, na glavnem festivalskem prizorišču, spektakularen zaključek 15-kilometrske trase pa je predstavljalo adrenalinsko prečkanje reke Tolminke. adidasovo tekaško preizkušnjo je letos premagovalo približno 600 tekačev, med katerimi so bili profesionalni trail running tekač Luka Kramarič, ki je osvojil drugo mesto, in ljubitelja gora ter adrenalina Neja Jesenko in Jaka Škrlep. Prav vsi so potrdili, da je adidas Terrex Speed GTX odlična izbira za tekaške podvige v naravi, saj kljubuje vsem zunanjim razmeram in raznolikemu terenu.

Najboljšo pripravljenost na adidas Terrex teku je letos pokazal 28-letni Gašper Bregar, ki je 15-kilometrsko traso, polno ovir in presenečenj, premagal s časom 1:01:36,9.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ