Slovenski gorski tekači žanjejo uspehe tudi v tujini

Slovenski gorski tekači žanjejo uspehe tudi v tujini
02.09.2019 AVTOR: K.R., foto: Facebook; Timotej Bečan

Avgust je bil za naše tekače uspešen mesec.

Skyrunning; Zermatt (Švica)

Trije naši tekači so pretekli 27 kilometrov na nadmorski višini 1500 metrov in dosegli odlične uvrstitve. Barbara Trunkelj 9. mesto, Rok Bratina 12. mesto in Luka Kovačič 24. mesto.

Mednarodni mladinski U18 pokal v gorskih tekih (WMRA); Susa (Italija)

V italijanski Susi je potekala je tudi 14. izvedba Mednarodnega mladinskega U18 pokala v gorskih tekih (WMRA). Nastopili so Zoja Levec, Klemen Španring, Aljaž Luznar, Aleš Prelovšek in Jakob Medved. Klemen Španring je dosegel 12. mesto. Ekipno so fantje pritekli sedmo mesto, saj je bil Medved 23., Luznar 34. in Prelovšek 44. Zoja Levec je zasedla 35. mesto.

Štafeta treh koč v Karnijskih Alpah

Na 57. izvedbi Staffetta 3 Rifugi/Štafeti treh koč v Karnijskih Alpah je nastopilo nekaj najboljših slovenskih gorskih tekačev. Ekipo B so sestavljali Miran Cvet, Mitja Kosovelj in Gašper Bregar, ekipo A pa Timotej Bečan, Luka Kovačič in Matic Plaznik. Ekipa C: Simon Alič, Jošt Lapajne in Luka Kovačič. Ekipa B je dosegla drugo mesto, ekipa A tretje mesto in ekipa C deveto mesto.

Timotej je takole zapisal svoje misli: "Na štafetni tekmi tek postane ekipni šport. Občutek, ko na cedilu pustiš "soigralca", Luko, ki po zajlah skoraj da tvega svoje življenje, in Matica, ki bo zaradi olupljenih pet od peklenskega spusta še nekaj dni hodil zgolj po prstih, je neopisljiv in mučen. Kot dolgoletni košarkar in timski igralec se še kako zavedam vloge v ekipi, ki sem jo tokrat opravil bolj kot ne s "cvekom". Ja, bili smo tretji, ampak vsi vemo, kakšen bi bil včeraj izkupiček, če bi se odrezal vsaj tako kot lani (-2 min 15 s). Zelo svetla plat te zgodbe pa je, da se je zopet izkazalo, kako dobri ljudje so gorski tekači, saj v besedah ni bilo čutiti niti kančka razočaranja, temveč zgolj vzpodbude. Dan je bil tako zaokrožen v odličnem vzdušju. Hvala ekipa ♥️ "

Žensko ekipo A so sestavljale Mojca Koligar, Barbara Trunkelj in Ana Čufer, ekipo B pa Tina Klinar, Varineja Drašler in Tina Kozjek. Ekipa A je dosegla drugo mesto, ekipa B pa šesto mesto. Takole je svoje misli strnila Mojca:

"Vesela, da sem bila del številčne slovenska Ekipe, ki je udeležila tradicionalne (57.) štafetne tekme treh koč v Collini.
Nastopila sem v štafeti, ki je veliko obetala in na koncu zaostala le za prvo štafeto Velike Britanije. Barbara in Ana sta zelo dobro opravili s svojim delom, sama pa ne morem biti zadovoljna s časom 39 min in 16 sec, ki sem ga potrebovala za to, da sem premagala 4.5 km in 750 m vzpona in predala kot tretja. Noge so bile težke in korak počasen. Tek pa tokrat ena sama borba s tehnično zahtevno traso v drugem delu in veliko menjave ritma. Seveda se sprašujem, kje je razlog, da se pogosto pojavljajo težke in zakisane noge, saj treniram manj kot v prvem delu sezone in dajem kar velik poudarek na vnašanju ustreznih hranil ter regeneraciji. Morda celo prevelik. No, nekaj sprememb v naslednjih tednih bo prineslo odgovore in upam, da nazaj tudi lahkoten ter hiter korak.
"

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ