Slovenski gorski tekačici uspešni tudi v tujini

Slovenski gorski tekačici uspešni tudi v tujini
06.08.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Barbara Trunkelj

Barbara Trunkelj in Mojca Koligar žanjeta uspehe tudi na tujih tleh.

Naši uspešni gorski tekačici sta na domačih tleh dokazali, da spadata v sam vrh gorskega teka, sedaj pa preizkušata svoje zmožnosti tudi v tujini.

Barbara Trunkelj zmagala na trail teku na Norveškem

Prvi vikend v avgustu je potekala tekma Tromso Skyrace, norveška izvedba svetovne serije Skyrunner World Series. Barbara je nastopila na srednji različici, 32-kilometrski progi, ki se imenuje Tromsdalstind, ki ima 2000 m višinske razlike. Barbara je osvojila zlato medaljo, absolutno pa je bila celo enajsta med 535 tekmovalci. Na 15-kilometrski trasi Bønntuva Tour Race je nastopilo 191 tekmovalcev, na 57-kilometrski trasi Hamperokken Skyrace pa 262 tekmovalcev.


Mojca Koligar na šestem mestu na mednarodni tekmi v Italiji

Mojca Koligar pa se je udeležila PizTri Vertical – FlettaTrail,kjer se je preizkusila na dveh tekmah in obakrat dosegla šesto mesto. Na prvi tekmi je tekla 3,5km s 1000 višinske razlike in s časom 42:38, drug tek pa je bil trail v dolžini 21km, s 1.100m vzpona in s časom 1:47:40.



Takole je svoje misli po prvem in drugem teku teku strnila Mojca na svojem Facebook profilu:

"Če vedno znova ponavljam, da se borim sama s seboj in svojim časom, močna mednarodna tekma pokaže, da se moraš znati boriti tudi z drugimi in to od začetka do konca. Taktičnost, poznavanje proge in spočitost so del mozaika, ki poleg pripravljenosti postavijo čas in rezultat. Lepo je vedeti, da so rezerve, toda v drugem delu sezone si vseeno ne želim varčevati na tovrstnih preizkušnjah. Za zaključek prvega dela se preizkusim še na jutrišnjem trailu (bolj za raztek in ogled), potem pa telesu privoščim nekaj počitka in nizkih obratov."

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ