Tekmujte z Usainom Boltom

Tekmujte z Usainom Boltom
11.05.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Ali res lahko tečete tako hitro kot Usain Bolt? Preberite si, kako lahko to preverite.

Vas zanima, kako hiter tekač ste? Pomerite se z najboljšimi, v tem primeru z Usainom Boltom. A ne v živo, temveč s pomočjo posebnega robota BeatBot, ki so ga proizvedli pri Pumi. Mala napravica je  programirana tako, da bo tekla z vami in bo na tekaški stezi vaš največji nasprotnik. Pred začetkom treninga ga boste namreč lahko kar preko aplikacije na telefonu nastavili na čas in razdaljo, s katero želite teči na tekmi, nato pa boste poskusili ali teči vštric z njim, ali ga dohiteti. No, napravico lahko s pomočjo programa pripravite tudi do tega, da drvi tako hitro kot slavni sprinter Usain Bolt. Seveda je njegova hitrost za mnoge nedosegljiva, a vseeno lahko uživate ob poskušanju, da bi ga dosegli ali celo presegli.  

BeatBot sicer snema progo in črte na tekaški stezi s pomočjo devetih infrardečih senzorjev, vrtljaji kolesja pa merijo tako hitrost kot tudi razdaljo. Ker pa na sprednjem in zadnjem delo premore tudi GoPro camero, boste lahko po zaključku treninga pogledali svoj trening in videli, kje ste bili boljši in kje slabši. Edina težavica je, da BeatBot zaenkrat še ni na voljo navadnim smrtnikom, ampak le atletom, ki jih sponzorira Puma.

Več o napravici, ki teče tako hitro kot Usain Bolt, pa si lahko pogledate v spodnjem videu:Povzeto po:
Puma 's Running Robot Lets You Race Usain Bolt, ki je dostopen tukaj
Puma created a robot as fast as Usain Bolt to make athletes better, ki je dostopen tukaj.

Značke: Oprema
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ