Timotej Bečan po EP v gorskih tekmah v Zermattu: »Na velikih tekmah odločajo malenkosti.«

Timotej Bečan po EP v gorskih tekmah v Zermattu: »Na velikih tekmah odločajo malenkosti.«
08.07.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook: Slo maraton

V nedeljo, 6. 7. 2019 je v švicarskem gorskem turističnem središču Zermatt potekala 18. izvedba evropskega prvenstva v gorskem teku.

Na EP v gorskih tekih je sodelovalo 15 slovenskih reprezentantov. Člani Timotej Bečan, Miran Cvet, Gašper Bregar, Luka Kramarič so bili ekipno dvanajsti, članice Mojca Koligar, Barbara Trunkelj, Mateja Kosovelj in Klara Ljubi pa devete. Mladinci Klemen Španring, Tine Habjan, Nejc Uršič in Aljaž Luznar so ekipno dosegli enajsto mesto, mladinke Nuša Mali, Špela Gonza in Zoja Levec pa so skupaj dosegle osmo mesto.

Mojca Koligar je sicer dosegla 20. mesto, Mateja Kosovelj 42. mesto, Barbara Trunkelj 44. mesto, Klara Ljubi pa 54. mesto.

Timotej Bečan je dosegel 28. mesto, Miran Cvet 33. mesto, Luka Kramarič 50. mesto, Gašper Bregar 53. mesto.

Klemen Španring je dosegel 19. mesto, Tine Habjan 44. mesto, Nejc Uršič 45. mesto ter Aljaž Luznar 47. mesto.

Nuša Mali je osvojila 16. mesto, Špela Gonza 17. mesto, Zoja Levec pa 37. mesto.

Vsi rezultati: TU.

Timotej Bečan je takole strnil svoje misli:

»Včasih gre, včasih ne... Na velikih tekmah odločajo malenkosti. Pameten start, pametno nadaljevanje in prehitevanje z odličnim počutjem, ampak nekaj trenutkov v rdečem je naredilo svoje. Visoka nadmorska ne odpušča napak... 29. mesto je v taki konkurenci dober rezultat, vendar so bila pričakovanja vseeno višja. Nova izkušnja, nova lekcija, ampak glava gor in gremo naprej

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ