To je pravi način za pranje športnih oblačil

To je pravi način za pranje športnih oblačil
24.01.2020 AVTOR: A. T., Foto: Athleta/ Facebook

Ne glede na kos športnega oblačila, tu je odgovor na to, kako ga športna oblačila učinkovito operete.

Pazljivo s praški
Nekateri ljudje se želijo neprijetnega vonja športnih oblačil znebiti tako, da dodajo več praška. A to je vse prej kot dobro, saj pretiravanje s praškom, ki ga dodajate v pralni stroj, povzroči le to, da se ta ne more izprati iz oblačil, ker ima stroj le omejeno število pralnih ciklov. Nabiranje praška na oblačilh pa je idealno za kopičenje odmrlih kožnih celih in idealno okolje za glivice. Če vam oblačila nenadoma začnejo čudno smrdeti, je to najverjetneje plese, ki se hrani prav s praškom in ostanki kožnih celic.

Stran z mehčalci
Mehčalci za perilo so strup za športna oblačila, saj poškodujejo vse, kar se razteguje. Prav tako pa na oblačilh pustijo nekakšen premaz, ki ulovi vonj in ga je sčasoma težko odstraniti. Če oblačila po tem, ko jih vzamete iz stroja, oddajajo kakšen čuden vonj, je to zato, ker mehčalec perila zaklene vonje. Ta vonj pa lahko odstranite tako, da v pralni stroj med pranjem dodate beli kis, ki deluje tako kot mehčalec kot tudi zatiralec vonjev.

6 korakov do učinkovite nege
Da bodo vaša oblačila čista in brez neprijetnih vonjev, jih čistite tako:

  • Oblačila pred pranjem vedno obrnite navzven, saj se umazanija nalaga na notranji strani.
  • Pred pranjem oblačila 15-30 minut namakajte v mešanici hladne vode, ki ji dodate mali kozarček kisa. To bo pomagalo odpraviti neprijetne vonjave, ki so se nabrale s potom.
  • Pralnega praška uporabljajte v manjših količinah kot je priporočeno. Lahko pa uporabite tudi prašek namenjen športnim oblačilom, ki ga uporabite po priporočilih iz navodil.
  • Oblačila perite v hladni vodi, saj vroča poškoduje tekstil in vodi v krčenje.
  • Če res želite odstraniti neprijeten vonj iz oblačil, malce kisa dodajte tudi ciklu splakovanja.
  • Oblačila posušite na zraku, če jih sušite v sušilcu pa jih sušite pri najmanjši toploti, saj toplota povzroča krčenje.

Povzeto po: The Right Way to Wash Your Workout Clothes, ki je dostopen tukaj.

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ