To poletje prevetrite svoj jedilnik

To poletje prevetrite svoj jedilnik
08.07.2018 AVTOR: Tina Ambrožič
Poletje je pravi čas za to, da še izboljšate svoje prehranjevalne navade.

Vedno imejte s seboj steklenico vode
V vročih dnevih se več potimo in zato lahko hitreje dehidriramo. Prav dehidracija pa nam lahko povzroči številne težave, in sicer glavobol, vrtoglavico, utrujenost in druge, tudi hujše zdravstvene težave. Da bi se temu izognili, imejte steklenico z vodo vedno s seboj.

Posegajte po domačem sadju in zelenjavi
Poleti je sadja in zelenjave res veliko, zato si ju le privoščite, saj vsebujeta veliko vitaminov, mineralov in vlaknin. Prav tako pa boste z določenimi živili iz te skupine, ki vsebujejo večji odstotek vode, še dodatno poskrbeli za hidracijo.

Privoščite si nekaj več slane hrane
Pretiravanje s soljo seveda ni dobro, saj lahko povzroči tudi zdravstvene težave. A sol je vseeno ključna sestavina pota in če se veliko potite, sploh med aktivnostjo, boste potrebovali nekoliko več soli. Nenazadnje je sol tudi nujno potrebna za določene telesne procese. Previdni bodite le pri izbiri hrane. Če ta ni najbolj zdrava, jo zaužijte v manjših količinah.

Obogatite okus vode, ki jo pijete
Če vam okus vode ni najbolj ljub, ga obogatite z okusom sadja, določene zelenjave ali celo začimb. Za začetek lahko poskusite z meto, baziliko, jagodičevjem, melono ali lubenico, limonami, kumaricami itd.

Uživajte hrano z žara
Namesto, da hrano pečete v ponvi, jo za spremembo specite na žaru. Vse, kar morate storiti je, da živila, ki jih boste pekli naoljite, dodate začimbe in že jih lahko začnete peči. Lahek in slasten obrok bo priravljen kot bi mignil, zraven pa lahko postrežete nekaj sveže zelenjave.

Prirejeno po: 6 Nutrition Changes To Make This Summer, ki je dostopen tukaj.
 

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ