Trail tekačica vse tekaške podvige premaguje v družbi svojega psa

Trail tekačica vse tekaške podvige premaguje v družbi svojega psa
14.03.2019 AVTOR: K.R., Foto: Runnersworld

Dobra zgodba prihaja iz ZDA. Tekačica Alton Eckel in njen pes pasme Shiba Inu po imenu Cole, sta nerazdružljiva, skupaj pa že 6 let premagujeta dolge tekaške razdalje.

Alton je kužka posvojila, ko je bil star 7 mesecev, skupaj pa sta pohajkovala že, ko je bil star šele 5 mesecev, in uradno še niti ni bil njen. Ultratekačica si je kužka namreč 'sposodila' od prijatelja. S psom sta hodila na sprehode in na krajše teke. Takrat se ji še sanjalo ni, da je našla svojo najboljšo tekaško družbo.

‘’Prvi vikend po tem, ko sem ga uradno posvojila, sva naredila kar dober trail podvig in ko sem opazila, da ga je Cole preživel brez napora, sem vedela, da je ta pes naraven talent’’, je povedala. Zdaj skupaj počneta vse: pohajkujeta, tečeta, plavata. Pa ne le to – mimoidoče navdušujeta tudi zato, ker sta zanimivo oblečena: imata zabaven slog, poleg tega se oblečeta tako, da se ujemata.

Wonder woman in Super Pup

To se je začelo, ko je Eckel začela tekmovati. Tekmovanja so bila zanjo namreč bolj zabavna, če je bila oblečena v kostum, ki so jo predstavljali kot super junakinjo. Takrat je bil zelo priljubljen lik ‘Wonder woman’. Kostum superjunaka je zato naredila za svojega psa. Trail tekačica in njen pes sta tako dobila vzdevek Wander Woman in Super Pup.

Cole je zelo vzdržljiv

Cole je izjemno vzdržljiv pes. Pes brez napora teče ob Eckel, lahko prehodi tudi 80 kilometrov in to pozimi. Lani sta se udeležila 8-dnevne trail tekme Northeast Ultra 8 Challenge, kjer sta bila zelo uspešna. Alton in Cole sta veliko zunaj: običajno hodita in tečeta 15 do 30 kilometrov za trening, občasno celo od 30 do 40 kilometrov, ko tečeta trail tek pa okoli 8-10 km.

Značke: Tek
Ključne besede:
Alton Eckel trail
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ