Trije tekaški nasveti najboljšega maratonca Eliuda Kipchogea

Trije tekaški nasveti najboljšega maratonca Eliuda Kipchogea
21.05.2019 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Eliud Kipchoge

Trenutno najboljši maratonski tekač Eliud Kipchoge je izdal nekaj nasvetov.

1. Zapisovanje treningov

Kipchoge vsaj svoj trening zapiše v zvezek. Tako beleži ves trud, ki ga je investiral v tek. Pravi, da je to tako kot bančna knjižica; kot nekakšna evidenca vložene investicije; “Ko je med tekom težko, pomislim na vse treninge in vadbe”, je dejal Eliud. “Tako pomislim, koliko sem vložil in da imam pravzaprav še veliko rezerve. Če boste razmišljali enako, bo vse v redu”.


2. “Samo nadaljuj s tekom”

Dobra novica je, da ima celo Kipchoge slabe dneve in dneve, ko mu ni do teka. Slaba novica je ta, da on – za razliko od nas – vseeno izvede trening. Eliud pravi: “Če nadaljujem s tekom, se telo odzove. Ne smemo dopustiti, da nas vodijo slabi dnevi. Maratoni so kot življenje: zaradi slabih trenutkov so končne nagrade še toliko bolj vredne."

3. Premikaj svoje meje

Najboljša lekcija, ki se je tekač lahko nauči iz neuspeha je ta, da spozna, da neuspeh ni konec." Padec nas spodbudi, da premikamo svoje meje. To se je zgodilo celo njemu – elitnemu tekaču; leta 2012 namreč ni bil sprejet v kenijsko olimpijsko ekipo. “Če zgrešiš cilj, ne izgubi poguma. Zbudi se in pojdi dalje”, pravi Eliud.

Bo Eliud Kipchoge še letos tekel pod magično mejo dveh ur?

Povzeto po: Eliud Kipchoge Shares 3 of His Most Effective Running Tips, ki je dostopen tukaj.

Značke: Trening
Ključne besede:
Eliud Kipchoge
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ