Under Armour proizvedel copat s pomočjo 3D tehnologije

Under Armour proizvedel copat s pomočjo 3D tehnologije
22.05.2016 AVTOR: Tina Ambrožič
Vse več proizvajalcev športne opreme se pri proizvodnji novih izdelkov poslužuje 3D tehnologije, med njimi je tudi podjetje Under Armour, ki je na ta način proizvedlo inovativen copat Arhitech.

Podjetje Under Armour je na trg poslalo inovativen športen copat, imenovan Architech, pri zasnovi in proizvodnji katerega so si pomagali z uporabo 3D tehnologije. Copat je bil zasnovan zato, da bi športnikom, ki se ukvarjajo z različnimi vrstami športov, ne bilo več potrebno za različne aktivnosti uporabljati tudi različne športne copate, ampak le enega. Zato je notranjost omenjenega copata, ki je zasnovana s pomočjo posebnega programa Autodesk Within, oblikovana tako da športniku nudi blaženje in podporo pri različnih vrstah vadbe.

Za tiste, ki vas zanima, kaj Autodesk Within sploh je, lahko povemo, da je to program, ki skozi kompleksne algoritme sestavlja različne oblike izdelka, dokler ne najde optimalne zasnove zanj. Dovolj je že, da se v program vnese nekaj različnih parametrov, kot so teža, vzdržljivost, fleksibilnost in še kaj, nato pa program začne pripravljati koncept za konceptom, dokler ne pride do najboljše možne zasnove. Točno tako je bil proizveden tudi copat Architech, ki je v omejeni količini prišel na trg marca letos in bil kljub ceni 300 $ razprodan. Če si ga želite imeti, boste nanj morali še malce počakati. Ga boste pa lahko kupili tudi v spletni trgovini blagovne znamke Under Armour.

Vir:
3D Architech, ki je dostopen tukaj.
Under Armour 's 3D-printed shoes bring computer designer to heel, ki je dostopen tukaj.

Značke: Prehrana
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ