V Valencii padel nov svetovni rekord v polmaratonu

V Valencii padel nov svetovni rekord v polmaratonu
06.12.2020 AVTOR: K. R., foto: Atletska zveza Slovenije

Odlično je odtekla tudi Neja Kršinar, ki je na maratonu v Valencii postala tretja najhitrejša slovenska maratonka vseh časov.

Kljub močnemu vetru in nizkim temperaturam je odtekla svoj osebni rekord.

V Valencii je potekal maraton, na katerem so se lahko preizkusili le povabljeni tekači. Številni jesenski maratoni so bili odpovedani zaradi pandemije koronavirusa, zato so se elitni športniki zbrali v španski Valencii, kjer je bila zadnja priložnost letos za doseganje odličnih rezultatov na (pol)maratonu. Rezultati na moškem polmaratonu so bili izjemni, kar štirje moški so podrli svetovni rekord.

Zmagal je Keni Kibiwott Kandie, ki je v cilj pritekel s časom 57:32 in je za 29 sekund podrl prejšnji rekord - 58: 01, ki ga je leta 2019 postavil Geoffrey Kamworor. Med tekačicami je zmagala Genzebe Dibaba iz Etiopije, ki ima v lasti svetovni rekord na 1500 metrov. V Valencii je odtekla svoj prvi polmaraton in zmagala s 1:5:18. Na maratonski razdalji je zmagala Peres Jepchirchir s časom 2:17:16, med tekači pa Kenij Evans Chebet s časom 2:03:00.

Neja Kršinar je tam odtekla svoj osebni rekord 2;36:27 in s tem postala tretja najhitrejša maratonka v Sloveniji, pred njo sta boljša rezultat dosegli še Helena Javornik s časom 2;27:33 ter Žana Jereb s časom 2;35:57.

Kot poročajo na strani Atletske zveze Slovenije, so bile njene besede takoj po nastopu skromne:

“Kar v redu, kar v redu. Bilo je super, ni bilo nobene krize. V prvi vrsti sem vesela, da je tekma sploh bila ter da sem prišla zraven. Super je bilo tudi, da smo imeli narekovalca tempa, katerega sem se držala do 32 km, ko je odstopil, nato pa smo šle punce same do cilja. Organizacija je bila res vrhunska, dobro so poskrbeli za nas, striktno pa je bilo pravilo, da na progi ob nas ne sme biti trenerjev ali menedžerjev. Prepovedani so bili tudi navijači, a se jih je na določenih mestih nekaj zbralo. Je bilo pa veliko prostovoljcev ob progi, ki so prav tako navijali. Edina moteča zadeva je bil kar močan veter in pa nizke temperature. Sama sem potrebovala skoraj polovico proge, da sem se ogrela.”

Čestitke Neji Kršinar v njenemu trenerju Dejanu Lenartu za odličen nastop na maratonu v Valencii! Neja je krepko ...

Objavil / a Nedelji, 06. december 2020

Ker je najbolj čudovit letni čas???? • • • #december #marathon #running #valencia #goodtime #christmasjoy # 5sekundbrezmaske Objavil / A Neja Kršinar DNE & nbsp; Sreda, 02. december 2020

Značke: Tek
Ključne besede:
Neja Kršinar
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ