Več kot 600 tekačev zavzelo najvišjo stavbo v Ljubljani (5. tek na Kristalno palačo)

Več kot 600 tekačev zavzelo najvišjo stavbo v Ljubljani (5. tek na Kristalno palačo)
19.11.2018 AVTOR: K.R., Foto: Facebook; Alive Step Up (Jan Čermelj)

Potekal je že 5. Tek na Kristalno palačo.

Ljubljanska Kristalna palača, ki se nahaja v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC City, je bila minuli vikend tekmovalno prizorišče. Tek Alive Step Up je potekal že 5. leto zapored in je tekmovalne in dobrodelne narave, zbrani denar pa bodo namenili pediatrični kliniki v Ljubljani.

459 stopnic

Tekači so premagovali 89 metrov višine, 20 nadstropij ter 459 stopnic, vse do najvišjega nadstropja najvišje stavbe v Ljubljani. Na tek se je prijavilo več kot 600 udeležencev. Na izbiro je bilo več kategorij, od lažjih do težjih. V preizkušnji so se lahko pomerili vsi tekači, otroci, gasilci, ženske v petkah, Triglav Run pa je privabil tudi gorske tekače.

Kategorije

  • Step Up BTC City;
  • Ekstremni Step Up;
  • Step Up gasilci;
  • Step Up štafeta Decathlon;
  • Step Up štafeta gasilci;
  • Step Up ekstremna štafeta gasilci;
  • Step Up Triglav Run;
  • Step Up Black Friday;
  • Wheelchair.

Step Up BTC City
1x osvojen vrh Kristalne palače. Zmagovalec je princ / princesa Kristalne palače.

Ekstremni Step Up
3x osvojen vrh Kristalne palače. Zmagovalec je kralj / kraljica Kristalne palače.

Step Up Štafeta Decathlon
Trije tekmovalci v ekipi; 3x osvojen vrh. Vsak tekmovalec osvoji vrh Kristalne palače in se nato spusti na štart ter preda štafetno palico naslednjemu sotekmovalcu.

Step Up Triglav Run
Tekmovalec ima od določenega štarta na razpolago 5 ur, da 31-krat osvoji vrh Kristalne palače. To pomeni, da so tekači 31-krat premagali 21 nadstropij s 479 stopnicami, kar je skupno 2864 višinske razlike, kar je višina Triglava. Merijo se samo časi vzponov.

Step Up Gasilci
V to kategorijo spada le oseba, ki ima opravljen nadaljevalni tečaj za gasilce; 1x osvojen vrh Kristalne palače (oprema, s katero tečejo po stopnicah: čelada, izolirni dihalni aparat (z uporabo maske), ognjevarne rokavice, škornji in obleka).

Step Up Štafeta Gasilci
Posebna štafetna kategorija so gasilci; V to kategorijo spadajo le osebe, ki imajo opravljen nadaljevalni tečaj za gasilce. Štafetna kategorija gasilci se deli na 2 kategoriji: 1x osvojen vrh in 3x osvojen vrh.

Step Up Black Friday – tek po stopnicah v petkah!
1x osvojen vrh Kristalne palače. Obvezna oprema – čevlji z najmanj osem centimetrov visoko in ne več kot dva centimetra široko petko.

Junior Step Up Alpsko mleko – otroški tek

Wheelchair:
Tekmoval je paraolimpijski tekmovalec iz Albanije Haki Doku. Z vozičkom se je spustil po stopnicah navzdol.

Rezultati

Najhitreje sta s progo Step Up teka pritekla Petra Pogačar med ženskami, s časom 2 minuti in 51 sekund, ter Matjaž Mikloša med moškimi, s časom 1 minuta in 52 sekund.

Ekstremni Step Up sta najhitreje pretekla Španec Cordona Torres Ignacio, ki je s tekom opravil v 6-ih minutah in 40.ih sekundah, ter Ana Čufer s časom 7 minut in 20 sekund.

Na Step Up Triglav Run je bil najhitrejši Martin Koželj, s časom 1:31:19 ter Avstrijka Marlies Penker iz Avstrije, med ženskami, s časom 1:44:10.

Ostali rezultati: TU (klikni).

Fotogalerija

Takole pa je tek doživljal Mirko Čufer, ki je zasedel 8. mesto na Step Up Triglav Run.

Video

Takole pa izgleda tek s perspektive gasilca:

Tek je bil sicer dober preizkus tudi za gasilce, ki so s progo spopadli v polni opremi.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ