Za zaključek serije serije Golden trail vse pripravljeno

Za zaključek serije serije Golden trail vse pripravljeno
10.10.2023 AVTOR: Boštjan Svete, Foto: GTWS

Italijanska regija Ligure bo gostila najboljše gorske tekače serije Golden trail, ki se bodo bodo v petih dneh pomerili na petih zaporednih etapah.

Golden Trail Series (GTS) je svetovna serija tekmovalnih tekaških trail prireditev, je nastala v organizaciji in s podporo znamke Salomon. Podobno kot pri UTMB je tudi namen serije Golden trail privabiti najboljše svetovne športnike na nekatere nove in v tekmovalnem smislu zanimive lokacije, kjer pa dolžine niso tako ekstremne. Tako so preizkušnje v povprečju dolge med 25 in 40km, s skupnim vzponom ponavadi okoli 1500vm, s čimer pa so nadvse zanimive tudi za amaterje, ki morda ne želijo nujno nastopati samo na ekstremnih razdaljah. Da se je serija zelo dobro prijela, priča vedno večje število udeležencev, med njimi pa so tudi nekatera največja imena svetovne gorskotekaške scene, npr. Kilian Jornet, Jonathan Albon, Elhousine Elazzaoui, Daniela Oemus in drugi.


Lokalna tekmovanja

Od leta 2021 so v serijo uvedli dobro sprejeto novost in sicer lokalne izvedbe tekem Golden trail national series(GTNS), kjer smo v naši regiji združeni s sosednjo Hrvaško in Madžarsko. Pri nas je bila v začetku junij letos prva gostiteljica na Kočevskem outdoor festivalu, julija je sledil na Hrvaškem Risnjak trail, teden dni kasneje na Madžarskem Tailwind Borzsony teail ter septembra zaključek na tekmovali na Učka trailu. Po regijskih prireditvah sta možnost sodelovanja na finalni prireditvi izkoristila Josip Meštrić in Tímea Horváth.

Zaključek serije 2023

V letošnjem letu je naredila serija korak naprej s prenosi tekmovanja na športnem kanalu Eurosport, ki bo tudi prenašal finalne teka v regiji Ligura v Italiji od 19. do 22. oktobra!

Dogodek bo sestavljen iz prologa in 24 km dolge dirke po italijanskih stezah s čudovitim razgledom na Sredozemsko morje.

Prolog (tek na 5 km) bo v četrtek za ženske in v petek za moške.

Tek na (24km +1200m) bo v soboto za ženske in v nedeljo za moške.

To je bilo odločeno, da bi moškim zagotovili toliko vidnosti kot ženskam.

Nobenega dvoma ni, da se bodo za to zmago potegovali najboljši tekači na svetu!

Na finalu so vsa tekmovanja odprte za vse udeležencu.

Značke: Tek
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ