Zagrebški maraton prvič pod magično mejo

Zagrebški maraton prvič pod magično mejo
10.10.2017 AVTOR: L. Z.
Kenijec Wycliffe Kipkorir Biwot je v nedeljo postavil rekord zagrebškega maratona z rezultatom 2;09:55.

Nekaj tednov po zagrebški preizkušnji je na sporedu ljubljanska, nastop na dveh (pol)maratonih v tako kratkem času pa je nepredstavljiv predvsem za vrhunske dolgoprogaše pa tudi rekreativce.

Zagrebški maraton je tudi precej manjši od ljubljanskega sorodnika, čeprav je štiri leta starejši.

Rekodr proge je s časom 2;09:55 postavil Kenijec Wycliffe Kipkorir Biwot.

Zagrebški maraton je bil letos na sporedu že 26., med Slovenci pa ni posebej priljubljen. Razlog je več kot jasen: nekaj tednov po zagrebški preizkušnji je na sporedu ljubljanska, nastop na dveh (pol)maratonih v tako kratkem času pa je nepredstavljiv predvsem za vrhunske dolgoprogaše pa tudi rekreativce.

Zagrebški maraton je tudi precej manjši od ljubljanskega sorodnika, čeprav je štiri leta starejši. Letos je po zagrebških ulicah teklo okoli osem tisoč ljudi, na ljubljanskih jih lahko pričakujemo krepko prek 20 tisoč. Nenazdanje je tudi ljubljanski rekord 2;08:21 več kot minuto in pol boljši od zagrebškega, ki ga je prav letos s časom 2;09:55 postavil Kenijec Wycliffe Kipkorir Biwot in tako zagrebški maraton vpisal na seznam tistih, ki imajo rekord pod 2;10.

Navzlic bližajočemu se največjemu slovenskemu tekaškemu prazniku so se nekateri posamezniki odločili za nastop na zagrebški prireditvi. Še največ Slovencev je nastopilo na moškem polmaratonu, kjer so dosegli dve uvrstitvi v deseterico. Gregor Kustec je bil z rezultatom 1;10:47 sedmi, dve mesti in dobre štiri minute za njim je bil Vitko Kustec (1;14:55). Kot naslednji Slovenec se je na enajsto mesto uvrstil Sašo Pečnik (1;16:48), ki bo, sodeč po objavi na facebooku, konec meseca nastopil še na maratonu v Frankfurtu.

Značke: Ljubljanski maraton
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ