Že šesti Triglav tek pritegnil več kot 1700 tekačev

Že šesti Triglav tek pritegnil več kot 1700 tekačev
13.09.2017 AVTOR: Tina Ambrožič
Minulo soboto je na Brdu pri Kranju potekal že šesti Triglav tek, ki je pritegnil veliko število tekačev, ki so lahko sodelovali na kar petih različnih preizkušnjah.

Na Brdu pri Kranju je bilo minulo soboto veselo, saj je tam potekal že šesti Triglav tek, ki se ga je po poročanju organizatorjev udeležilo več kot 1700 tekačev, ki so lahko tekli na 10 ali 21 km ter tudi na Poslovnem teku trojk (3 x 3,4 km), na Družinskem teku (3,4 km) ter na Otroškem teku Kuža Pazi (350 m in 700 m).

Čeprav tekačem vreme ni bilo najbolj naklonjeno, so vseeno povečini vsi bili dobre volje in so se navdušeno zapodili vsako po svoji progi. Za dodatno spodbudo med tekom pa so ob progi skrbeli številni znani slovenski športniki in športnice, kot so smučarski skakalec Peter Prevc, deskar na snegu Žan Košir, triatlonec Miro Kregar, ultramaratonka Nataša Robnik, biatlonka Teja Gregorin, paraolipmpijci  - alpska smučarka Anja Drev, strelka Veselka Pevec, strelka in plavalec Darko Đurić. Za to, da je bilo celotno dogajanje za odtenek še bolj veselo, pa je skrbel priljubljen glasbenik Samuel Lucas.


Sicer pa sta med tekači, ki so tekli na 10 km, slavila Mitja Krevs med moškimi, s časom 0:33:00; med ženskami pa Lea Einfalt, ki je na cilj pritekla s časom 0:39:19. Na 21 km teku pa je med moškimi prvo mesto zasedel Dejan Zorman, s časom 1:17:26; med ženskami pa je bila najhitrejša Maja Matić, s časom 1:33:44.

Triglav tek, ki ga vsako leto organizira Zavarovalnica Triglav, je sicer imel tudi dobrodelno noto. Tokrat so sredstva za boljšo oskrbo novorojenčkov namenili Ultrazvočnemu društvu za projekt Slojenčki in trboveljski ter brežiški porodnišnici.

Značke:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ