Zmagovalca serije tekov Gorenjska, moj planet, sta Gašper Bregar in Nives Skube

Zmagovalca serije tekov Gorenjska, moj planet, sta Gašper Bregar in Nives Skube
04.12.2018 AVTOR: K.R., Foto: www.gorenjska-mojplanet.si

Serija tekov 'Gorenjska, moj planet 2018' je zaključena.

Serija tekov Gorenjska, moj planet je znana po tekih z lepimi trasami. Serija namreč združuje teke na Gorenjskem. Čuti se, da teki niso le športno-tekmovalnega značaja, temveč so teki z dušo in za dušo. Rdeča nit tekov je seveda razgibana gorenjska pokrajina, vsaka tekaška prireditev pa ima dodaten program s tipično lokalnimi vsebinami, tako tekači lahko spoznajo tudi zanimive lokalne zgodbe, poskusijo lokalne dobrote, in se spoznajo z značajem in tradicijo krajev, skozi katerega tečejo.

Serija tekov v letu 2018
Serija tekov se je letos začela s Tekom po ulicah Tržiča in sicer 7. aprila, nadaljevala pa se je s Tekom Petra Levca v Trzinu (21. april). Junija sta potekala Brezjanski tek na Brezjah ter Radol’ška 10ka v Radovljici. Kranjskogorska 10-ka je potekala v avgustu, septembra pa je v Žirovnici potekal Tek pod svobodnim soncem. Proti koncu serije je potekal še znameniti Veronikin tek v Kamniku, zaključek serije pa je bil 2. decembra 2018 v Snoviku, z Miklavževim tekom.

Točkovanje serije Gorenjska, moj planet
Za točkovanje je štela samo udeležba na glavni progi. Za udeležbo je štela udeležba na vseh progah za odrasle in osnovnošolsko mladino. Število tekem, ki so šteli za točkovanje: najboljših 5. Podatke obdeluje Timing Poljane.

Rezultati serije:

Moški:
1. Bregar Gašper, KGT Papež Kamnik;
2. Bertoncelj Uroš, ŠD Koloka;
3. Krajnik Aleš, AD Olimpik.

Ženske:
1. Skube Nives, SLO Maraton & Proglas;
2. Knez Tadeja;
3. Dacar Darja.

Ostali rezultati: Kliknite TU.

Miklavžev tek poskrbel za spremembo v vrstnem redu pri moških

Takole so zapisali na uradni spletni strani http://www.gorenjska-mojplanet.si:

"Po sedmih izvedenih tekih smo prispeli do konca četrte sezone serije Gorenjska, moj planet. Zaključek smo tradicionalno izvedli na Miklavževem teku, na katerem sta bila letos najhitrejša Timotej Bečan in Mojca Koligar, oba iz KGT Papež Kamnik. Miklavžev tek je poskrbel tudi za spremembo v vrstnem redu pri moških in zmagovalec letošnje serije je s 137 t. postal Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik). Drugo mesto je s 113 t. osvojil Uroš Bertoncelj (ŠD Koloka), ki se zaradi poškodbe ni mogel udeležiti zadnjega teka. Tretje mesto pa je s 108 t. osvojil lanski zmagovalec Aleš Krajnik (AD Olimpik). V ženski konkurenci je s 181 t. prepričljivo slavila lanska zmagovalka Nives Skube (SLO maraton & Proglas), pred Tadejo Knez (116 t.) in Darjo Dacar (107 t.). Letos smo prvič podelili tudi kolajne najboljšim v starostnih kategorijah. Letos je pogoj vsaj štirih udeležb izpolnilo 42 tekmovalcev, Gregor Vajs, Ismet Dedić, Lilijana Mohorč, Rajko Valant in Tadeja Knez pa so pretekli vseh sedem letošnjih tekov. Vsi tekmovalci z izpolnjenim pogojem so prejeli zaslužene diplome in praktične nagrade."

Nosilec povezave je Timing Poljane, ki odlično sodeluje z organizatorji tekov – lokalnimi športnimi društvi. Odprte so že prijave na Tek po ulicah Tržiča, prvi tek serije Gorenjska, moj planet 2019.

Značke: Tek
Ključne besede:
Gorenjska, moj planet
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ