Znan koledar največjih dvoranskih mitingov

Znan koledar največjih dvoranskih mitingov
13.10.2017 AVTOR: L. Z.
Atleti se bodo naslednje leto na šestih mitingih svetovne serije dvoranske sezone pomerili za 20.000 ameriških dolarjev nagrade, kolikor bo prejel zmagovalec v vsaki disciplini.

Koledar:

3. 2. 2018 Karlsruhe

6. 2. Düsseldorf

8. 2. Madrid

10. 2. Boston

15. 2 Torino

25. 2.  Glasgow

Mednarodna atletska zveza (Iaaf) je v Monte Carlu objavila tekmovanja svetovne serije dvoranske sezone 2018 in discipline, ki bodo štele za skupni vrstni red. V sklopu največje zimske serije bo tako februarja prihodnje leto na programu šest mitingov: 3. v Karlsruheju, 6. v Düsseldorfu, nato se serija iz Nemčije seli v Španijo, 8. februarja bo na sporedu miting v Madridu. Edini miting izven Evrope bo 10. Februarja v Bostonu, serija pa se bo zaključila  v Torinu (15.2.) in Glasgowu (25.2.). 

Za skupni seštevek se bodo upoštevale naslednje discipline: pri moških 60 m, 800 m, 3000 ali 5000 m, troskok in suvanje krogle ter v ženski konkurenci 400 m, 1500 m, 60 m ovire, skok v višino in skok v daljino.  

To pomeni, da bo izmed slovenskih atletov in atletinj še največ možnosti za nastop na teh mitingih imela skakalka v višino Maruša Černjul, morda tudi Anita Horvat na 400 metrov, medtem ko moški na tej razdalji ne bodo tekli, zato slovenski rekorder na tej razdalji Luka Janežič ne bo imel priložnosti nadgraditi lanskih uspehov, ko je bil v Düsseldorfu in Birminghamu tretji. Ne moški ne ženske se ne bodo tekmovali v skoku s palico, kjer ima Slovenija s Tino Šutej in Robertom Rennerjem prav tako močna aduta. 

Organizatorji lahko dodajo še kakšno drugo disciplino, vendar ostale ne bodo štele za končno razvrstitev. Prvo mesto bo prineslo 10 točk, drugo sedem, tretje pet in četrto tri točke. Morebitni svetovni rekordi bodo prinesli dodatne tri točke. Šteli bodo le najboljši trije nastopi, posameznik lahko nastopi na vseh mitingih, vendar bo moral tekmovati vsaj na dveh, sicer se njegov dosežek ne bo upošteval v razvrstitvi. 

Zmagovalec skupnega seštevka discipline bo prejel 20.000 ameriških dolarjev in se bo avtomatično uvrstil na dvoransko svetovno prvenstvo marca 2018 v Birminghamu.

Značke: Atletika
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ