Prireditve - Tek po sledeh medveda; Loški potok

Tek po sledeh medveda; Loški potok
Datum prireditve
10.08.2019
Organizator
TKD Sovica
Kontaktna oseba
Telefon
Email
info@drustvo-sovica.si, ntp@drustvo-sovica
Cena ob predprijavi
10.00 €
Štartnina na dan prireditve
10.00 €
Opis dogodka

Notranjski tekaški pokal 2019

Tek po sledeh medveda, Loški Potok, 10.8.:

Časovnica tekmovanja:

Štart otroških tekov:

CICITEK: 16:50 – 200m (za predšoske otroke)

p1/f1: 17:00 – 500m
p2/f2: 17:10 – 800m
p3/f3: 17:20 – 1200m

Otroški teki potekajo večinoma po ravninskem delu pri vasi Retje, proga je speljana po travnikih in deloma po asfaltu. Teki za otroke so krožni, kar pomeni, da je štart in cilj na istem mestu.

Štart in cilj teka bosta na njivah na začetku vasi Retje, kjer bo ograjen prireditveni prostor, tik ob lokalni cesti Retje-Hrib. Proga je speljana po makadamski poti med travniki in pašniki, del poti pa poteka ob robu gozda. Proga je na začetku ravninska, potem se stalno vzpenja in spušča, zaključek je ravninski.

Štart teka za odrasle:

17:30 v Retju – 7,5km

Opis proge za odrasle tekačice/tekače:

Štart teka bo na njivah na začetku vasi Retje, nato sledi cca 250 metrov teka po asfaltu skozi vas, potem se začne makadamska pot, ki gre po ravnem približno 1 km, nato se začne vzpenjati( vzpon 200m), do cerkve Sv. Florjana na robu retijske uvale. Pot se nato spusti, vendar po kratki ravnini sledi dokaj strm vzpon na začetku potem postane bolj blag(cca. 300m), pot se nato prične spuščati(kolovoz), vendar se vmes včasih malo vzpne ali zravna(cca 800 metrov), ko se spust konča, sledi kratka ravnina, tu sledi ovinek, ki tekmovalce obrne proti cilju. Takoj se pot začne vzpenjati (cca 300m), na koncu vzpona se usmerimo na dobro utrjeno makadamsko pot, ki stalno poteka gor-dol (cca 2 km). Potem se v križišču pred cerkvico Sv.Florjana, priključimo poti, po kateri smo začeli tek. Nato sledi od cerkve do cilja ista pot kot na začetku.

Kako do štartnega prostora:
Opis iz smeri Cerknice (Unca): na avtocesti zavijemo za izvoz Unec, tam se usmerimo proti Cerknici. Pot nas vodi skozi Cerknico proti Novi vasi (cca 20min), ko pridemo do Nove vasi, še vedno vozimo naravnost in po nekaj kilometrih vožnje naravnost zavijemo v križišču desno za Studenec na Blokah, od tam pa samo še 10min.

Prijave:
Prijave bodo zbirali na štartno ciljnem prostoru v Retju od 15:45 do 17:15 za odrasle in za otroke od 15:45 do 16:50 za otroke. Upoštevajte navodila in napotke prijavne ekipe in organizatorjev! Za parkirna mesta je poskrbljeno. Tečemo na lastno odgovornost, prireditev bo ob vsakem vremenu. Štartnina za odrasle znaša 10 eur, za otroke 2 eur. Tek poteka po pravilih NTP ebm-papst 2019.

Izbrali bomo tudi najboljši povprečni moški/ženski čas. Oba prejmeta brezplačno vadnino Izišport tekaških vadb za en mesec.

Pogostitev in razglasitev rezultatov ter podelitev priznanj bo na štartno ciljnem prostoru pol ure po prihodu zadnjega tekača na teku za odrasle, torej predvidoma okrog 19:00.

Glavno nagrado, lastno zadovoljstvo in veselje, prejmeš takoj po prihodu v cilj.

Dodatne informacije: ntp@drustvo-sovica, 051 319 365 (koordinator pokala).

Partnerji NTP ebm-papst 2019:

Generalni sponzor pokala je podjetje ebm-papst.Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport, Športne zveze Cerknica in občine Cerknica

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ