Prireditve - Tek pod svobodnim soncem

Tek pod svobodnim soncem
Datum prireditve
01.09.2018
Organizator
Zavod za turizem in kulturo Žirovnica
Kontaktna oseba
Urška Aljančič
Telefon
+386 (0)4 580 15 03
Email
urska.aljancic@visitzirovnica.si
Cena ob predprijavi
12.00 €
Štartnina na dan prireditve
16.00 €
Opis dogodka

V Žirovnici se zelena energija ves čas prepleta s kulturo. Roman Pod svobodnim soncem pisatelja Frana Saleškega Finžgarja je dal navdih za tek kulture, ki vsako pomlad v Žirovnico privabi številne športne navdušence. Tek pod svobodnim soncem je speljan po Poti kulturne dediščine Žirovnica in tekače vodi prek zelenih polj in gozdnih poti, mimo rojstnih hiš znamenitih slovenskih literatov in številnih drugih kulturnih in naravnih umetnin.

Razgibana pokrajina pod Stolom je idealna za tekaške podvige v naravi. Prijazno vabljeni na Tek pod svobodnim soncem, ki vsako leto združuje športne navdušence iz vse Slovenije. Z vetrom v laseh boste spoznali pet kulturnih spomenikov v občini Žirovnica. Pot pelje skozi vas Vrba mimo Prešernove rojstne hiše, do Čopove rojstne hiše v Žirovnici, mimo Janševega čebelnjaka na Breznici, v Doslovče do Finžgarjeve in na Rodine do Jalnove rojstne hiše.

Priljubljeni kulturno-športni dogodek bo potekal v soboto 1. septembra 2018. Po uradnem teku se bodo v spremljevalnem programu-na teku slavnih zgodovinskih in literarnih oseb pomerili tudi veliki možje iz vasi pod Stolom. Prijave na Tek so obvezne. Vabljeni, zabavno bo!

Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ