Ščepec njama

Ščepec njama

210.506 prodanih izvodov v prvem prodajnem tednu je absolutni rekord med kuharskimi knjigami, odkar beležijo prodajo. Rezultat je za 36 odstotkov boljši od drugega mesta, ki ga zaseda Jamie Oliver s knjigo Jamie's Italy (154.769 izvodov).

Redna cena:
26,90 €
Naročniki revij:
15,00 €
Akcija -30%
18,83 €
(cene z vključenim DDV)
Brezplačen znesek poštnine nad 40.00 €
Predvidena dobava: do 7 dni
Artikla trenutno ni na zalogi.

Rezultat je še toliko bolj presenetljiv, saj je leta 2005, ko je dosegel rekord, Jamie bil že uveljavljen avtor s svojo priljubljeno televizijsko oddajo. Poleg tega je bil njegov rekord dosežen v predbožičnem času, ko je prodaja knjig daleč najvišja.

S spleta v knjigarne

Kate Allinson in Kay Featherstone sta novinki na trgu kuharskih knjig. Širši javnosti sta dokaj neznani, nimata svoje TV-oddaje, svojega profila na Instagramu, knjigo sta izdali sredi maja … Razen serije fotografij, ki je nastala ob promociji knjige, boste njune fotografije zaman iskali po spletu. Videti je, kot da sta prekršili vsa nenapisana pravila marketinga in več kot uspeli. Kako je to mogoče?

Na »kuharski sceni« sta se Kate in Kay pojavili šele leta 2016 z blogom Pinch of Nom. Do takrat sta v mestecu Wirral vodili svojo restavracijo. Namen bloga je bil nadvse preprost, naučiti ljudi kuhati. In ker sta istočasno začeli hujšati, sta na blogu začeli deliti zdrave, preproste, okusne in manj kalorične recepte, ki sta jih občasno pospremili še z motivacijskimi objavami. Blog je v kratkem času pridobil množico angažiranih sledilcev, vseh skupaj je že preko milijon in pol (več kot 1,4 milijona na Facebooku, 790.000 v zaprti skupini Facebook in 460.000 na Instagramu), ki si med seboj izmenjujejo recepte in nasvete in se spodbujajo na poti hujšanja.

Ko sta v začetku septembra 2018 najavili izid knjige v maju 2019, sta se s knjigo Pinch of Nom povzpeli na vrh Amazonove prodajne lestvice, in to šest mesecev pred dejanskim izidom knjige.

Ščepec njama je knjiga receptov za hujšanje za vse, ki ne marajo receptov za hujšanje. Napisali pa sta jo kuharici, ki obožujeta hrano in radi dobro jesta.


Shujšati in uživati v hrani

Njuna filozofija je, da bi moralo biti prehranjevanje prijetno in okusno, dnevni ritual, ko poskrbiš zase, nekaj dobrega in zdravega skuhaš ter v prijetnem vzdušju poješ. Ne propagirata omejujočih oziroma izločevalnih diet, temveč zdrave, nasitne in okusne obroke z manj kalorijami. Lahko bi rekli, da gre za hujšanje »stare šole«. Ko v priljubljenih jedeh sestavine z največ kalorijami zamenjamo s tistimi, ki jih vsebujejo manj, ali jih izpustimo, če niso nujno potrebne. Rezultat so recepti za jedi, ki jih imamo radi in smo jih navajeni, so preproste za pripravo, nas nasitijo in imajo manj kalorij. Ščepec njama je tako knjiga receptov za hujšanje za vse, ki ne marajo receptov za hujšanje. Napisali pa sta jo kuharici, ki obožujeta hrano in radi dobro jesta.

Knjiga vsebuje 100 receptov (33 je vegetarijanskih), razporejenih po sedmih poglavjih. Nekateri so povzeti z bloga, drugi so posebej ustvarjeni za knjigo. 20 članov skupnosti Pinch of Nom je vse recepte večkrat preizkusilo, predlagalo izboljšave in preverilo, da so jedi res zdrave, polne okusov in preproste za pripravo. Tako so v knjigi recepti za zajtrke, priljubljene jedi iz restavracij, pečenke, enolončnice, prigrizke in priloge ter sladice tako polni okusov in arom, da ne bi nikoli uganili, da gre za dietne jedi. Avtorici Kate in Kay tudi ne skoparita z nasveti, kako kalorične jedi spremeniti v manj kalorične, ne da bi pri tem osiromašili njihov okus.

Kuhata za običajne ljudi

Glede na obilico odvečnih kilogramov sta avtorici naleteli na očitke, da nista ravno merodajni za dajanje shujševalnih nasvetov. A ravno to, da sta bolj podobni resničnim ljudem kot pa ljudem s popolnimi postavami, je del njunega uspeha, saj se ljudje z njima lažje poistovetijo. Zase pravita: »Nisva suhici ali dekleti s plakatov, nimava postave za naslovnico revij. Sva normalni ženski, ki se trudiva, da bi izgubili kakšen kilogram. Kar je, iskreno, nekaj najtežjega, česar se ljudje v svojem življenju lahko lotijo. Midve kuhava za normalne ljudi. Tudi sami hujšava in se zavedava, kako zelo je težko.«Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ