Nasvet za tekaške copate

Domov > Forum > Nasvet za tekaške copate

Nasvet za tekaške copate

SORTIRAJ PO:
AnaG 10.06.2013 10:48

Potrebujem tekaške copate za teren. Sem lahka tekačica, pronatorka, tečem terene kot so Zelenica, Prevala, Velika planina, Šmarna gora. Trenutno uporabljam Mizuno Inspire, sicer zelo stabilen copat, vendar mi pogosto spodrsava pri odrivu in tudi vsak kamenček čutim.

Poznate kake copate za teren, ki bi bili primerni za ozko dolgo nogo in ne pretežki, naj povem da mi od Salomona ne ustreza noben model, ker mi ne fiksira/prime pete. Kaj še kaj obstaja?

JureJeraj 11.06.2013 11:06

Živjo,

vzrok za nevšečnosti s copatom, ki ga trenutno uporabljate je predvsem namenskost copata. Za terene kot jih omenjate potrebujete copat, ki je namenjen teku po neurejenih terenih. Vaši Mizuno Wave Inspire pa so superge za tek po asfaltu in urejenih poteh.

Posledično so mehke in njihov profil podplata ni mišljen za tek po kamnih, koreninah...

Svetujem, da v specializirani trgovini pogledate copate, ki so namenjeni gorskim tekom. Omenite kaj potrebujete in preizkusite čim več različnih modelov.

Ker pri nas za tovrstne terene prevladuje Salomon, prav veliko izbire ne boste imeli.

Poizkusite lahko copate znamke Brooks, Adidas, kakšen model najdete tudi od Saucony in Nike...

Pozorni bodite na sam podplat, saj bo copat z zelo izrazitimi "čepki" primeren le za tek po blatu, mokri travi, snegu...

Ultimativne rešitve vam ne morem podati, saj je vseeno preveč modelov copat in tudi vsako stopalo in želje posameznika se preveč razlikujejo.

Skratka, naj bo vaše vodilo nakup copata primernega za gorski tek.

5roker7 18.06.2013 00:10

Tudi jaz sem kupil copate Mizuno in z njimi tekel po makedamu.Zelo me moti,ker se skoraj vedno zapiči kakšen kamen v odprtino pod peto in z njim"peketam"do cilja

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI