Tekaške nogavice

Domov > Forum > Tekaške nogavice

Tekaške nogavice

SORTIRAJ PO:
rrasho 22.06.2023 08:59

Pozdravljeni,

imam probleme s stopali - žulji pri teku, občutek zbadanja. Tečem 3-4 tedensko po dobrih 10km. Nekje na polovici tekam me začne boleti v stopalu, in sicer:

- na obeh palcih ob strani dobivam žulje (na levi nogi še posebej mehurček napihnjen za predreti)

- nižje od palcev ob strani isto žulji (na levi nogi izraziteje, isto kot pri palcu)

- občutek zbadanja z iglo na podplatu nižje od mezinčka (nekako kar gledam se imenuje predel: grčica 5, stopalnice)


To se mi že dogaja 3. leto, vsakič pri teku. Pripisoval sem slabi obutvi (letos v ta namen kupil Hoka Bondi 8) in mislil sem, da imam otiščance, kurja očesa, trda koža --> tako da sem temu dajal večjo pozornost - stopala/ podpalte redno namakal, drgnil, mazal da ne bi kaj od tega dobil in bi ostala mehka.

Kljub vsemu imam še vedno bolečine na istih mestih, z novimi čevlji pa še izraziteje žulje na palcih in ob strani. Računal sem, da bi s Bondi 8 odpravil zadeve, je pa še huje kot s prejšnjimi.

Prebral sem, da bi lahko na to vplivale in pomagale rešit nogavice. Do sedaj sem uporabljal klasične, nizke, bombažne (po teku so bile vse mokre- prešvicane). Imate kakšno priporočilo katere se fajn - bral sem nekaj o tehnologiji, da so z Nano Glide, itd...  Naročil sem poskusno iz Decathlona Kiprun Run 900 (ref. 8664318), dobim jih v naslednjih dneh. To sem vzel dokler ne dobim kakšen nasvet s forumom.

Hvala za pomoč.


LP,Rašo

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI