copati za tek po visokogorju

Domov > Forum > copati za tek po visokogorju

copati za tek po visokogorju

SORTIRAJ PO:
BojanS 05.09.2013 09:52

Zdravo,
potreboval bi nasvet pri izbiri copat.. Iščem namreč tekaške copate, ki bi mi poleg teka po mehkejši podlagi na dostopnih poteh omogočali tudi tek/hojo/lažje plezanje po visokogorju, kjer je podlaga predvsem kamnita oz. skalnata. Blaženje je dobrodošlo, opora nujna, pa recimo vzdržljivost prav tako...Nisem pa prepričan, da taka kombinacija res obstaja ;) 
gledam pa modele od Salomona in La sportive, predvsem te:
www.iglusport.si/?mod=store &action=viewProduct &action_id=21891 &language=sl
No, hvaležen bom za vse predloge,
Bojan 

CHEF860 05.09.2013 10:56

Živijo!
Kot zagrizeni planinec bi ti najraje svetoval kar lažjo pohodniško obutev, ampak verjetno si že odločen za tekaške copate ;) Za visokogorje vsekakor predlagam čim trši podplat, ki zagotavlja čim boljšo torzijsko stabilnost, da se torej podplat ne zvija okoli svoje osi. Po mojih izkušnjah je še posebej pomemben oprijem copata okoli stopala v zgornjem delu. Išči tudi copat s čim širšim podplatom, ker je to prvi pogoj za stabilnost - ožji ko bo podplat, prej se bo noga zvrnila na problematičnem terenu.
Quantuum, ki jih omenjaš, mi delujejo kar v redu, pa še cena je trenutno dobra...
Glede vzdržljivosti pa... po mojih izkušnjah v skalah noben copat ne vzdrži prav dolgo. Če jih zlorabljaš, boš verjetno prej uničil zgornji del kot podplat.

BojanS 05.09.2013 11:15

Hvala, Chef.. lažja in nizka obutev je tudi varianta. Samo bojim se, da bo z njo podobno teči kot sedaj z gojzarji :) No, ampak glede na to, da nisem ekstremni gorski tekač, bi bila to verjetno najbolj racionalna rešitev...

CHEF860 05.09.2013 18:28

Brez skrbi, počutje bo dosti bliže počutju v cestnih copatih.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI