Karrimor

Domov > Forum > Karrimor

Karrimor

SORTIRAJ PO:
len985 24.09.2014 22:00

Živijo!
Verjetno se ne morejo primerjati z Brooks, Asics in drugimi vrhunskimi čevlji toda, realno, ali so tekaški copati Karrimor dovolj dobri za nekoga, ki na teden preteče max 10 km? Zdi se mi škoda in predrago plačati 100 EUR za tekaške copate, 2 asics že imam. Škoda se mi zdi tudi poškodovati, seveda, ampak glede na količino pretečenih kilometrov (in nasvet, ki sem ga slišala od enega DIFovca in tekača) je verjetno tudi ne-vrhunski copat povsem OK za nas ne-vrhunske tekače?
Imate izkušnje s Karrimor copati? Ali s podobnimi, bolj cheap tekaškimi copati?

Plus, pravkar sem prebrala to

Follow-up studies found similar results, like the 1991 report in Medicine & Science In Sports & Exercise that found that 'wearers of expensive running shoes that are promoted as having additional features that protect (eg, more cushioning, 'pronation correction') are injured significantly more frequently than runners wearing inexpensive shoes.'

Mnenje?

LP

AnjaSanja 27.09.2014 13:50

Menda ob dobri tehniki teka in dobri kondiciji, dobrem mišičnem tonusu ni problem teči tudi bos....Ampak ob vsej možni svinjariji, ki jo ljudje pustijo za sabo, ob glaževini, iztrebkih. Sem raje obuta :) Moje skromno mnenje je, da lahko šparaš pri tekaških oblačilih, pri supergah pa ne. Oziroma lahko privarčuješ na tak način, da v trgovinah preizkusiš kaj ti najbolj ustreza in potem naročiš preko spleta, iz tujine, če najdeš ugodnejšo varianto.

Je pa res, da cena ni vedno merilo za kakovost. In je tudi meni precej težko izbrati superge, ko pa najdem kak model, ki mi ustreza, se jih držim kot klop! 

ela2 27.09.2014 21:41

Živijo!

Še moja zgodba; tudi meni je bilo škoda dati veliko denarja za tekaške čevlje, sploh ker sem bila prepričana, da bo 5km tek na dm vse kar bom pretekla. Zato sem si prve superge kupila kar v Lidlu za 20 EUR. Ampak tek me je zasvojil in pretekla sem kar nekaj km. Udeležila sem se še nekaj prireditev, na teden sem pretekla pribl. 12 - 21 km. Tekla sem največ po Golovcu, torej čez korenine, vejice, mokro listje. Rezultat? Kot bi tekla v copatih. Nobenega žulja, nobenega zvina, zloma ali bolečin v kolenih. Vmes pa sem seveda, zaradi prepričanja, da rabim ne vem kako bležene in olala čevlje iskala druge. Nikakor jih nisem našla. Vse so mi bile nekako ozke, trde in neudobne. Potem pa sem čisto po naključju, ko je sin iskal superge zase, čisto slučajno poizkusila Karrimorke. Kot da sem stopila na oblak!!! Preizkusila sem še nekaj modelov, ampak mi nobene niso ustrezale, zato sem jih kar kupila. Pa niso bile drage, ker so bile star model. Tam okrog 40 EUR. Še vedno sem brez problemov in veselo tekam naokrog. Mislim (ampak to je moje laično mišljenje), da pri dragih modelih plačamo predvsem znamko. Že večkrat sem pa prebrala ( tudi s strani strokovnjakov in izkušenih tekačev), da ne vem kakšna blaženja in opore  niso potrebne. In kot je rekla AnjaSanja, ko najdeš primeren copat, se ga drži.

len985 29.09.2014 07:42

Tenks. Tudi sama sem (bila) mnenja, da se pri tekaških supergah ne sme šparati. Karrimorke, ki sem jih kupila stanejo približno 60 EUR - saj to sploh ni tako poceni! Je, če primerjaš z modeli, ki stanejo 100, ampak za to res nimam denarja. Oziroma, bi bila še pripravljena dat če bi mi res ustrezale in če bi mi kdo lahko garantiral, da bodo trajale nekaj let in mi ne bodo povzročale nobenih težav pri teku. Sam to vem, da mi nihče ne more zagotovit.
Bomo videli kako bo zdaj s Karrimor, priznam, da ne tečem veliko v njih (šla sem parkrat) sam filing je čist OK, in za tečt in na stopalu, ko jih imam obute.
LP! 

AnjaSanja 29.09.2014 10:31

Trajanje in leta...Odvsisno od uporabe! Bolj relevantni so pretečeni kilometri. Ali je to 500, 1000 ali 1500 pretečenih kilometrov. Nekateri strogo menjajo po 600 pretečenih km in to je lahko tudi v 1 mesecu. (če računaš 170km na teden).

 

Odvisno je tudi od materila podplata in podlage za tek. S tem, da tisti, ki se toliko ukvarjajo s tekom kaj hitro pristanejo pri 6 parih, kakšen trail, 2-3 pari cestni in še kaki ekstra tekmovalni. :)  Življenje je drag šport. Če najdeš superge, ki so tebi super, nimaš nikakršnih bolečin in stanejo 20-30 eur in zdržijo 1000 km! je super.

len985 29.09.2014 12:31

Saj pravim....nisem neka resna tekačica, 10km na teden, če imam dober teden. Prejšnji teden recimo le 2km. Zdi se mi, da je za tak nivo, podpovprečni, OK tudi povprečen in ne predrag čevelj.

Vseeno pa me zanima kaj si o tej znamki (in podobnih) mislijo drugi tekači/ce.

 

mrzli32 12.10.2014 08:48

Živjo nasmeh

Moje osebno mnenje je da Karrimorke glede na to da sploh niso tako poceni ne morejo bit slabe... Copati priznanih znamk so pri nas tako absolutno predragi... Za 60 eur se jih že da dobit iz tujine če poznaš številko... Jaz sicer superg od Karrimorja še nisem uporabljal, kupujem pa druge njihove stvari, tudi obutev in sem zelo zadovoljen nasmeh... Zato, če res pretečeš tako malo kot si napisala in so ti supergi OK, imaš v njih dober občutek in te po teku nič ne boli... jih veselo uporabljaj... Upam da si izbrala dovolj blažene, ker tudi Karrimor ima več različnih modelov... Veselo tekanje ti želim... nasmeh 

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI