Nakup copat

Domov > Forum > Nakup copat

Nakup copat

SORTIRAJ PO:
urban_r 30.12.2014 14:12

Prosim vas za pomoč:).

 

Sem v fazi nakupa novih copatov za tek. Tečem večinoma po asfaltu, redkokdaj po makadamu, vendar tudi včasih. Tečem od 3 do 4 na teden kar znese nekje okoli 50 - 60 km. Gledal sem Salomon Spedcross, vendar je v opisu in oceni copata bilo napisano, da niso primerni za tek po asfaltu ker se podplat dokaj hitro deformira in obrabi.

Tečem pa tudi pozimi tako, da bi imel nekaj z bolj grobim podplatom, saj je včasih po poteh kjer tečem tudi sneg.

 

Preferiram pa znamko Salomon.

 

Vnaprej hvala za namige:).

 

Lp, Urban

Ernesto 30.12.2014 14:24

Okej, pa kje si glih spidkroske najdu?.....verjamem da so ti všeč.....ampak niso za tvoj način teka po asvaltu, no. Spidkroske so za v mehek teren (blato), tudi sneg jim odgovarja.......Ti če tečeš po trdih podlagah in preferiraš salomonke rajši kupi te:  www.salomon.com/si/product/x- scream-gtx.html
 

vviraklion 31.12.2014 19:48

Glede na omenjene podlage je edini model salomona za kombinacijo asfalta in makadama x-celerate. So pa skoraj vsi modeli salomona neznosno trdi in nefleksibilni, najbolj primerni za visokogorske terene.
Poskusi še z brooks cascadia ali ghost, altra olimpus...
Na googlu odtipkaj door to trail running shoes - zagotovo se bo še kaj našlo poleg salomona. 

luka6 02.01.2015 13:48

@urban_r - Salomon speedcross so odlične superge, vendar res niso najbolj primerne za asfalt. Njihov teren so bolj mehke gozdne poti, kjer pride do izraza njihov podplat.
Za asfalt in makedam bi se pa lahko dobro obnesle oboje, ki sta jih omenila predhodnika. X scream gtx uporabljam sam že nekaj časa in so super na obeh podlagah. X-celerate so jim zelo podobne, le v sprednjem delu se nekoliko razlikujejo (tu se x-scream nekoliko bolje prilagodijo stopalu, ker so tam elastične). Boš pa X-celerate našel le v Intersportu, ker so narejeni samo za njih. 
Pri x-scream tudi nisem imel občutka, da so pretrde. So nekoliko trše od poletnega modela (ki ni iz GTX), ampak se po 2 tekih tudi te lepo "unesejo".

Če pa bi imel brez GTX membrane, so pa super od Salomona tudi X-wind pro (nekoliko bolj blažen) in sense pro (manj blažen, za hitrejše teke). 

samuel_k 11.01.2015 12:30

lahki in hitri so SENSE PRO in SENSE MANTRA 2 , slednje sem uporabljal tudi sam in so se super obnesle tudi pozimi.

1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI