Nakup ženskih tekaških copat

Domov > Forum > Nakup ženskih tekaških copat

Nakup ženskih tekaških copat

SORTIRAJ PO:
run4fun 08.08.2015 16:10

Pozdravljeni,

tečem vsaj 3x tedensko 10km po makedamski poti. Naredila sem analizo stopal in imam malo pronacije. V marcu sem kupila Asics GT 1000, št. 42 (velikost stopala 41). Občasno sta me bolela kazalca, tudi koža je otrdela, nohta pa sta se malce privzdignila. Sklepam, da sem kupila premajhno številko tekaških copat. Sedaj so se na njih naredile luknje - pretrgana mrežica in blago na zunanji in notranji strani tik nad podplatom nekje na začetku 3/3 dolžnine stopala proti prstom. Ali je to normalna obraba ali je slučajno tudi kaj povezano s širino stopala? Prebrala sem, da naj bi tekaške copate menjal nekje pri 500-600km, kar so te absolutno odslužile. Prosim vas za nasvete kakšne tekaške copate mi priporočate za nakup. Hvala.

uros1991 09.08.2015 18:55

Pozdravljena,
pronacija je naravno gibanje stopala in služi blaženju udarcev. Posebno pozornost ji je potrebno posvečati le če je prekomerna...
Če je poškodovan kazalec na nogi, ni nujno, da gre za premajhne čevlje (razen, če je daljši od palca). Bolj verjetno bi bilo, da ti mogoče ne ustreza model in so ti preozki v sprednjem delu. Na to bi lahko nakazovala tudi obraba čevljev na zunanji in notranji strani, čeprav glede na kilometrino je to pričakovano. Predvsem razne mrežice, kot si že sama omenila, so tiste, ki se najhitreje obrabijo.
Glede copat...glede na svoje izkušnje ti priporpčam, da preizkusiš Salomon x-scream (lanski model!). Ravno na področju mezinčka in pri palčnem sklepu imajo takšen elastičen material, ki dopušča, da se stopalo lepo razteguje. Imam jih še vedno, že tretji par :)
lp, Uroš 

run4fun 09.08.2015 21:57
Hvala Uroš za komentar in nasvet. :) Kazalca sta pa enake dolžine kot palca. Lp
1
DODAJ ODGOVOR
SLEDI OBJAVI